Burlövs kommun

Filmklubben

Här presenteras filmerna som biblioteket visar.

Min vän Percy, Buffalo Bill och jag

Barntillåten, svenskt tal, 83 min

 

Åkarps bibliotek

Onsdag 4 oktoberkl. 15.00 

 

Fredag 6 oktober

Arlövs bibliotek kl. 14.00

Flickan mamman och demonerna

Med anledning av Skåneveckan för psykisk hälsa 2017 visar vi Suzanne Ostens film som bygger på hennes egna upplevelser. En thriller för barn och ett kärleksdrama för vuxna, om Ti och hennes mamma som ser demoner ingen annan ser.


Arlövs bibliotek

Torsdag 12 oktober kl 14.00

Tal: svenska. Text: svenska. Speltid: 1 tim., 33 min

Sameblod

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och ska snart ta över som renskötare i familjen. Hon drömmer hon om ett annat liv, långt borta från bybornas hårda ord och förakt och skolans disciplin och kolttvång. Efter rasbiologiska undersökningar på skolan bestämmer sig Elle Marja för att lämna allt och bli svensk. Hon stjäl sin svenska lärarinnas kläder och identitet och rymmer till Uppsala.


Arlövs bibliotek

Tisdag 17 oktober kl 14.00

Tal: Svenska. Text: Svenska.

Spelti d: 1 ti m., 50 min.

Pärlemorknappen

Längs Chiles kustlinje, den största skärgården i världen, bjuder naturen på ett nästintill utomjordiskt landskap med vulkaner, berg och glaciärer. Chiles natur rymmer också rösterna från Patagoniens ursprungsbefolkning, från de engelska sjömännen och från landets politi ska fångar. Längs Chiles kust känner havet också till hemligheten bakom den mystiska knapp som hittades på botten.


Arlövs bibliotek

Tisdag 14 november kl 14.00

Tal: Spanska. Text: Svenska.

Spelti d: 1 ti m., 22 min.

Senast uppdaterad:
2017-09-19