Burlövs kommun

Utställningar

Vinyl

Minns du hur det kändes när favoritartisten släppte en ny LP-platta och känslan att lägga den på skivtallriken för första gången? Kanske satt du med innerfodralet och sjöng med i låt efter låt. När CD-skivan kom på 80-talet försvann vinylen från skivhyllorna. Men nu tycks den göra comeback. Många som växte upp med CD-skivan upptäcker charmen med knastret och det inte så sterila ljudet.


Vi har samlat skivor och omslag från olika tider genrer och tidsepoker.  Glöm inte att lägga på en platta på vår grammofon, blunda och lyssna på knastret!

 

Gömman, 11 juni - 15 oktober

 

Charlotte Weibull - Sveriges enda folklivskonstnär!

I år skulle Charlotte Weibull fyllt 100 år och detta vill vi uppmärksamma med en ny utställning om hennes liv och gärningar.

 

Vad är en folklivskonstnär och vem var Charlotte Weibull egentligen? En utställning om ett unikt entreprenörskap, om kvinnors kraft och hur man bygger upp en samling i en föränderlig värld. Se utvalda föremål från hennes skattkammare och utforska hennes arkiv.

Weibullrummet, 7 maj och tills vidare

 

Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp

040 625 63 70
info@mollegardenkultur.se

Följ Möllegården kultur på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Öppettider

Tisdag - fredag 11.00-16.00
Lördag-söndag 12.00-16.00

Måndagar stängt

Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.

 

Entré

40 kr för vuxna. Barn och ungdomar upp till 20 år går in gratis. Fritt inträde till butik och kafé. Kulturarvskortet ger 50% rabatt på entréavgiften. 

Senast uppdaterad:
2017-09-20