Burlövs kommun

Utställningar

"Sydsvenska landskap"

Landskapet formar oss och bidrar till vår identitet. I den här utställningen visar landskapsfotografen Peter Nilsson bilder från Skåne och Småland. Med sina bilder vill han visa skönheten i naturen nära oss, med såväl dramatik som stillhet och tystnad. Han har under de senaste åren etablerat sig bland de främsta landskapsfotograferna i landet och blev för ett par år sedan invald i föreningen Naturfotograferna/N (Sveriges bästa naturfotografer).

 

Invigning den 26 mars kl 13. Fotografen Peter Nilsson är då på plats för samtal och frågor om landskapsfotografi.


Gömman, 26 mars – 28 maj

 

”Röd”

 Varför rullar vi ut röda mattan och var kommer Falu rödfärg ifrån? Ofta förknippas den röda färgen med starka känslor, kraft och energi och i vår kultur symboliserar rött både kärlek och synd. I renässansens Europa var den röda färgen maktens och rikedomens kulör, själva symbolen för auktoritet. Det röda färgämnet var lika sällsynt som det var dyrt, och det var bara samhällets toppskick som hade råd och tillåtelse att klä sig i rött. Det är fotbollsklubbens Arsenals färg, men också Liverpools. Den är socialismen och kommunismens färg, men också de amerikanske republikanernas. Hur kan det komma sig? Ja – kan man överhuvudtaget lita på den röda färgen?

En utställning med fokus på den röda färgens kulturhistoria.


Glashallen, 28 oktober-26 mars 

 

Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp

040 625 63 70
info@mollegardenkultur.se

Följ Möllegården kultur på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Öppettider

Tisdag - fredag 11.00-16.00
Lördag-söndag 12.00-16.00

Måndagar stängt

Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.

 

Entré

40 kr för vuxna. Barn och ungdomar upp till 20 år går in gratis. Fritt inträde till butik och kafé. Kulturarvskortet ger 50% rabatt på entréavgiften. 

Senast uppdaterad:
2017-03-21