Röd sköld med vit sockerbeta med gula blad. Ovanför finns en röd stjärna.
Du är här:

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information för dig som är, eller funderar på att bli, företagare i Burlövs kommun och för dig som söker arbete.

Jobba hos oss i Burlövs kommun

Näringsliv och arbetsmarknad

Burlöv har ett rikt och varierat näringsliv med en mängd olika arbetsplatser i varierande storlekar och verksamheter. Kommunen är den största arbetsgivaren men det finns flera företag som har mer än 100 anställda.

Andra tecken på ett starkt näringsliv i Burlöv är att vi har en större inpendling av arbetskraft än utpendling och att det varje år etableras ca 80 nya företag till de dryga 1200 redan etablerade. Handel, logistik, kommunikation, tillverkning och tjänstesektorn är näringsgrenar som är viktiga för vårt näringsliv idag och kommer att utvecklas i framtiden.

Strävan mot starkt näringsliv med trygga arbetstillfällen

För att stimulera nyföretagande och stödja redan etablerade företag har vi ett samarbete med Nyföretagarcentrum Öresund som innebär att kommuninvånare erbjuds kostnadsfri rådgivning för att etablera och utveckla företagande.

I kommunens strävan att skapa goda förutsättningar för ett starkt näringsliv med trygga arbetstillfällen ingår naturligtvis samverkan med Arbetsförmedlingen och de företagsföreningar som är verksamma i kommunen.

Ett Näringslivsråd med uppgift att vara ett forum där näringsliv och kommun möts och bygger förtroende har skapats.


Aktuellt

 • 2016-09-20
  Burlöv på 20:e plats i Svenskt Näringslivs ranking
  En man i medelåldern får pris och blommor av äldre kvinna Varje år mäter Svenskt Näringsliv företagsklimatet i de svenska kommunerna, och nu har det senaste resultatet kommit. Burlövs kommun klättrar åtta placeringar och är sjätte bästa skånska kommun på 20:e plats.
  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 • 2016-05-16
  Årets företagare 2015 utsedd
  Årets företagare 2015 Marcus Paulsson, MP-el. Foto: Mats Jönsson, Fotomats På Guldsöndagen, den 8 maj, delades priset Årets företagare ut. Stolt vinnare var Marcus Paulsson och hans företag Marcus Paulssons Elektriska AB (MP-el).
  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 • 2016-03-17
  Sommarjobb inom den privata sektorn
  Ung blond kvinna med skruvdragare i handen, och hörselkåpor på huvudet Nu söker vi dig företagare (stort eller litet företag spelar ingen roll), som kan ta emot en sommarjobbare och som kan tänka dig att bli lots för en ungdom in i arbetslivet. Erbjud en plats, din kunskap och kompetens till en ungdom i sommar och gör en skillnad i samhället!
  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Dela
Publicerad av: Jonas Hedlid
Datum:  2016-06-08
Kontakt

Besök oss
Kärleksgatan 6, Arlöv
Mån-fre kl 08.00-16.30

Ring till oss
040-625 60 00

Skriv till oss
via Webbformulär

Lämna synpunkter
via Tyck om Burlöv

Burlövs kommun  |  Box 53  |  232 21 Arlöv  |  Telefon 040-625 60 00  | Fax 040-43 51 12  |  burlovs.kommun@burlov.se