Burlövs kommun

Svenshögs förskola

Svenhögs förskola med sju avdelningar belägen i centrala Arlöv, mitt emot Burlöv center.

Vi har demokratiuppdraget som ett centralt begrepp i verksamheten liksom ett språkutvecklande arbetssätt i fokus. På vår förskola talar barn och pedagoger tillsammans över 39 olika språk.

Miljöer som inspirerar

Vi arbetar efter David D. Thornburgs Campfires in cyberspace, en metod som innebär att både inne- och utemiljöer behöver inspirera och inbjuda till många olika typer av upplevelser, aktiviteter och erfarenhter.

Utemiljö

Vi strävar efter en levande utemiljö i ständig förändring med fokus på barnens önskemål. Genom enskilda barnintervjuer och observationer arbetar vi med utvecklingen av vår utemiljö tillsammans med både barn och vårdnadshavare.

Sju avdelningar

På Svenshögs förskola finns sju avdelningar: Giraffen, Krokodilen, Puman och Späckhuggaren är våra avdelningar för barn 1-3 år. Lodjuret, Koalan och Påfågeln är avdelningar för de äldre barnen i åldern 4 – 6 år. Avdelningarna är namngivna av respektive barngrupp våren 2014 som syftar till att representera de olika världsdelarna och deras djurliv.

Svenshögs förskola i media

Vår förskola har uppmärksammats en del i medierna, bland annat har Sydsvenska dagbladet och tidningen Förskolan skrivit om oss.

 

"länk till annan webbplatsHär tar de ingenting för givet" - artikel i tidningen Förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Svenshögs förskola

Adress: Kornvägen 1, 232 38 Arlöv
Förskolechef Sofi Holmquist, tfn 040-625 67 33
E-post: sofi.holmquist@burlov.se

Senast uppdaterad:
2017-03-16