Burlövs kommun

Jojo Skola - läsårskort

Du som är folkbokförd i Burlövs kommun och som går i gymnasieskola, kommunal eller fristående, är berättigad till läsårskort om du har en färdväg från din bostad till skolan på minst 6 kilometer till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

 

Du hämtar ditt läsårskort hos Medborgarservice på Medborgarhuset, Kärleksgatan 6 i Arlöv. Ta med legitimation! Om du börjar i årskurs 1 tar du också med ditt antagningsbesked från skolan.

 

Läsårskortet Jojo Skola ska täcka dina dagliga resor till och från skolan under hela läsåret, det vill säga både höst- och vårterminen. Kortet gäller under skoltid, vilket är helgfria vardagar mellan 03.00 och 20.00. Den senaste resan eller delsträckan måste påbörjas senast klockan 20.00. Läsårskorten gäller under skollov, förutom under jul- och sommarloven.

 

Om du har extra utlägg i samband med arbetsplatsförlagd utbildning (apl), studiebesök och liknande, eller undervisning på annan plats, ska du vända dig till den skola du går på och inte Burlövs kommun, då det är din skola som ska täcka dessa extra utlägg.

 

Läsårskortet är personligt och består av två delar: ett magnetkort och ett terminsbevis. Du måste lämna tillbaka ditt läsårskort om du avbryter dina studier eller flyttar från Burlövs kommun. Återlämnar du inte ditt kort blir du återbetalningsskyldig.

 

Om du under terminen förlorar ditt kort, om det blir förstört eller stulet, kostar det 300 kr att få ett nytt, och i samband med detta spärras ditt gamla kort. Summan betalas in till Burlövs kommun på plusgirokonto 11 20 10-4. I meddelandefältet på betalningen anger du: namn, personnummer och ordet BUSSKORT. Mot uppvisande av kvitto på betalningen kan du därefter hämta ut ett nytt busskort på Medborgarservice.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
Skriv till oss via webbformulär »öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2017-05-12