Burlövs kommun
www.burlov.se

Distans- och fjärrundervisning

I dagsläget bedömer inte Folkhälsomyndigheten att en stängning av våra grundskolor skulle hindra smittspridningen av Covid -19. Burlövs kommun är väl förberedda. Vår bedömning är att frånvaron kommer vara större än normalt under höstterminen.

Förvaltningen har arbetat intensivt med att planera för att ge våra elever möjlighet att ta del av undervisning även om de inte befinner sig i skollokalerna. En central grupp bestående av lärare och digitala strateger har utarbetat en plan och en fortbildning i distans- och fjärrundervisning för våra lärare.


Distans- och fjärrundervisning sker enligt elevernas ordinarie scheman. Närvaro samt resultat i skolarbetet kommer kunna säkerställs på snarlikt sätt som om eleverna skulle befunnit sig i skolan.


Samtliga lärare i Burlövs kommuns skolor erbjuds fortbildning i digital undervisning vilket möjliggör för alla elever att delta, oavsett var de befinner sig.

Vi har en central support bestående av sex lärare som arbetar med att bistå och samarbeta med lärare i våra skolor då distansundervisningen ska planeras och genomföras digitalt. Burlövs kommun har fullt fokus på att ha våra kärnverksamheter igång och att alla elever som går i våra skolor kan tillägna sig sin utbildning.

 

Länk till pedagogernas support för distans- och fjärrundervisning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Utbildning & barnomsorg