Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

VD-nätverk i höst!

Burlövs kommun är glada för att kunna erbjuda företagare möjligheten att vara med i ett professionellt VD-nätverk! Inbjudan med anmälan kommer i augusti, men redan nu vill vi ge er förhandsinformation om denna möjlighet!

VD-nätverket ingår i ett större projekt som vi gör i samarbete med Staffanstorps kommun/Business Port och som finansieras av Region Skåne. Platserna kommer vara begränsade! Du är välkommen att kontakta oss för mer information om nätverket!

Om VD - nätverket

Som företagsledare lämnas du ibland ensam att besluta om strategiska och organisatoriska förändringar, samtidigt som du ständigt behöver utveckla din kompetens och dina ledaregenskaper. Många företag har liknande utmaningar oavsett bransch, och
av den anledningen kan det viktigaste lärandet finnas tillgängligt hos grannen ett par kvarter bort som arbetar med helt andra produkter eller tjänster.


Företagsledare har ofta även gemensamma frågeställningar; som att hitta och rekrytera rätt folk, att få hela verksamheten att jobba mot utsatta mål, skapa nyckeltal som styr rätt etc. De har också det gemensamt att de ibland möts av utmaningar från ägare, finansiärer eller partners. Ett nära, lokalt nätverk av personer som befinner sig i liknande position ger det bollplank som krävs.


Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av ett professionellt nätverk och få tillgång till ett förtroligt forum där ni som medlemmar också kan hjälpa varandra att möta utmaningar, lösa problem och identifiera möjligheter. Där du i en prestigelös miljö får stöd, inspiration och kunskap för att kunna utveckla din verksamhet.


Som medlem i nätverket får du tillfälle att nätverka och mingla med likasinnade, samt får möjlighet att ta med dig tankar, idéer och handfasta verktyg att implementera i ditt dagliga arbete.


Till våra träffar kommer vi ibland även ta in relevanta föreläsare, som med egen erfarenhet kan berätta hur de löst svåra utmaningar eller spanar in i framtidens utveckling.


Som medlem i nätverket har du dessutom stor möjlighet att själv påverka innehållet vid träffarna och vi uppmuntrar aktivt deltagande. Inför varje träff läggs därför ett program som utgår från medlemmarnas egna idéer och önskemål och som ej omfattar branschspecifika utmaningar.


Exempel på samtal som brukar dyka upp:
Hur behåller man tillväxtkulturen? Tillväxtens baksida – ”fort o fel” – hur kan jag styra upp utan byråkrati? Hur skall vi återskapa drivet i organisationen efter en svacka? Grundaren / ägarna och jag har olika målbild – vad ska jag göra? Hur återtar vi försprånget på marknaden? Hur skall den optimala ledningen se ut när besluten ofta måste tas direkt? Liten spelare på en global marknad – hur tar jag mig igenom bruset? Hur bygga rekryteringen? Hur kan man haka på och dra nytta av hållbarhetstrenden?

Senast uppdaterad:

Näringslivsnyheter