Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2018-07-06

Barn återfunna vid släktings hus

Under fredagseftermiddagen försvann två barn i sjuårsåldern från ett fritidshem i Arlöv. Barnen återfanns cirka tre timmar senare utanför en släktings hus i Hjärup.

Vid tvåtiden på fredagen försvann två barn i sjuårsåldern från Humlemadskolans fritidshem i Arlöv. Barnen lämnade fritidshemmet någon gång mellan 13.50 och 14.10, då personal upptäckte att de var borta.

 

Personalen började genast leta efter barnen på de platser i närområdet där de kunde tänkas befinna sig. När de inte hittade dem kontaktades polisen, som påbörjade ett sökarbete. Även anhöriga och förvaltningsledning informerades.

 

Efter cirka tre timmars sökande hittades barnen välbehållna i Hjärup, dit de hade tagit sig för att hälsa på en släkting till ett av barnen.

 

- Den här typen av händelser kan inträffa och det är därför också något vi har med i våra krisplaner. Personalen har hanterat situationen på ett mycket bra sätt och följt riktlinjerna. Just nu är vi bara glada över att allt har gått bra och att barnen är hemma igen, säger Mats Jönsson, förvaltningschef för utbildnings- och kulturförvaltningen.

Senast uppdaterad:
2018-07-06