Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2018-05-28

Broschyren: "Om krisen eller kriget kommer"

Flera broschyrer mot svart bakgrund

Sista veckan i maj får alla hushåll i Sverige broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna av allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter. Det är händelser som kan påverka att samhällets service inte fungerar som vi är vana vid.

Vid exempelvis störningar i viktiga it-system kan:

  • elförsörjningen påverkas
  • mat och andra varor kan ta slut i affärerna
  • mobilnät och internet fungerar inte.

Regeringen menar att även om Sverige är tryggare än många andra länder, finns det hot mot vår säkerhet och självständighet. Därför behöver alla få information om hur man kan förbereda sig för att klara en besvärlig situation. Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. På det sättet medverkar du till att hela landet bättre kommer att klara en svår påfrestning både i fred och vid krig.

Fakta om förberedelser för kris och krig och svar på frågor kommer du att hitta på MSB:s webbplats för privatpersoner, dinsäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

Andra format och språk

Broschyren kommer att finnas med text på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska och översatt till 13 språk. Dessa finns också för nedladdning på webbplatsen dinsakerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
2018-05-28