Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2018-04-03

Vi söker röstmottagare till årets allmänna val

Två personer står böjda över ett bord med valsedlar

Foto: Scandinav bildbyrå

Inför det allmänna valet den 9 september 2018 söker vi dig som vill arbeta som röstmottagare. Som röstmottagare medverkar du till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Vi söker dig som har ett hjälpsamt och vänligt sätt samt är mycket noggrann.

 

Allmänna val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige äger rum den 9 september 2018. Förtidsröstningen öppnar den 22 augusti 2018.

Arbeta som röstmottagare på valdagen

På valdagen i vallokalen tjänstgör sex röstmottagare, varav en ordförande och en vice ordförande. Ordförande leder arbetet i vallokalen. Som röstmottagare tjänstgör du på valdagen från ca kl 07:30 till dess att rösterna är räknade, vilket kan bli sent på kvällen.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Som ersättning får du ett skattepliktigt arvode. Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning i Medborgarhuset i Arlöv. Utbildningen sker kvällstid och tar ca två timmar.

Arbeta som röstmottagare vid förtidsröstningen

Förtidsröstningen börjar den 22 augusti 2018 och pågår fram till valdagen. Arbetet som röstmottagare i förtidsröstningen innebär arbete på dagtid vid en av våra två förtidsröstningslokaler (Möllegården Kultur i Åkarp eller Arlövs bibliotek).

Senast uppdaterad:
2018-04-03