Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Förtydligande av parkeringsregler i Kronetorps allé

blå skylt med bokstaven P i vitt

Parkeringsreglerna i Kronetorps allé förändrades när Burlövs kommun köpte marken i december 2022. Det gäller 24-timmarsparkering i hela området om inget annat anges på skyltarna. Det är förbjudet att parkera på ställen som inte är skyltade som parkeringsplatser.

karta över Kronetorp med röd markering där det är förbjudet att parkera

Detta innebär 24-timmarsparkering

24-timmarsregeln gäller måndag till fredag för parkeringsplatser med P-skylt. På lördagar, söndagar, helgdagar och dag före helgdagar får du parkera under obegränsad tid. Parkerar du på en dag då tidsbegränsningen inte gäller börjar dina 24 timmar räknas nästkommande vardag. Inget tidskort behövs och efter 24 timmar finns det risk att man blir bötfälld. Efter kommunen tog över området den 1 december 2022 gäller inte längre avtal med tidigare ägare, därför finns inte längre några förhyrda platser på parkeringen eller gästparkering. Kommunen har anlitat en entreprenör som gör tillsyn i området.

Månadskort

Inga månadskort som har köpts av tidigare parkeringsbolag gäller. Någon månadsparkering kan inte heller köpas för parkering utomhus för januari, eftersom Burlövs kommun inte har den typen av avtal med parkeringsbolag. Andra regler gäller för parkeringsgaraget som tillhör fastighetsägare.

Parkering för rörelsehindrade

Parkering för rörelsehindrade är även tillåtet på det rödmarkerade området på kartan.

Karta över Kronetorp med röd markering där det är tillåtet för rörelsehindrade att parkera

Inom det rödmarkerade området är det tillåtet att parkera för rörelsehindrade på markerade platser

Senast uppdaterad: