Burlövs kommun
www.burlov.se

Miljödagar 22-23 april 2022

En hand kramar om en tom PET-flaska

Är miljön och närmiljön viktig för dig? Var med du också! Gör en insats som skräpplockare på miljödagarna! Under dagarna kan du också passa på att lära dig mer om miljö, energi och klimat.

Nationella skräpplockardagar

Miljödagarna samordnas med Håll Sverige Rents skräpplockardagar - en manifestation för alla som är emot nedskräpning och för en god miljö.


De publika evenemangen kom­mer äga rum den fredagen 22 april kl. 14.00–17.00 och på lördagen 23 april kl. 11.00–14.00 utanför Burlöv center. Vi kommer ha information om miljö och natur, energirådgivning, skräpplockning med mera!


Kom och hämta en skräpplockarsäck, fyll den med skräp från naturen och få en cykelhjälm. Det finns begränsat antal cykelhjälmar. Vi vill också premiera cykelpendlarna för deras hållbara transporter!


Fler aktiviteter kan dyka upp så håll utkik här och på Facebook!

Cykelköket deltar på miljödagarna

En person reparerar en cykel. På en griffeltavla står det "Fixa din cykel här".

Cykelköket finns på plats under miljödagarna för att hjälpa till med att fixa din cykel.


Hackar växlarna? Hoppar kedjan stup i kvarten? Trampa eller släpa förbi din cykel till Cykelkökets mobila gör-det-själv-verkstad, så försöker vi tillsammans hitta felet. Vi förser dig med verktyg och en hjälpande hand om det skulle behövas. Inga förkunskaper behövs!

Fynda second hand från Återbruket

Burlövs kommuns second hand-butik Återbruket, som ligger på Företagsvägen 29 i Arlöv, kommer att finnas på plats vid Burlöv Center och sälja utvalda delar ur sitt sortiment.

Skolor och förskolor

Håll Sverige Rent sköter leverans av påsar. När ni anmält er kommer ni att få ett bekräftelsemail, som visar hur ni går tillväga för att beställa kostnadsfria påsar och annat material. Från kommunen skickas tilltugg (ex. smakis och ba­nan) lagom till den 22 april. Upphämtning av fyllda säckar erbjuds. Mer info kommer efter anmälan. Anmälan öppnar 1 mars.


Sista anmälningsdag är den 8 april, för att säkerställa att ni får material till den 22 april. Anmäl gärna tidigare så att vi har lite extra tid om något skulle strula!


www.hsr.se Länk till annan webbplats. finns en hel del bra material om ned­skräpning som ni kan använda.


Här anmäler ni er till skräpplockardagarna:

Företag, föreningar och privatpersoner

Till företag, föreningar och privatpersoner kan vi skicka ut påsar och säckar så långt lagret räcker.


Anmäl er på länken ovan och glöm inte ange kontaktuppgifter!

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Bygga, bo & miljö