Burlövs kommun
www.burlov.se

Mån-ons 2-4 juli - Ät frukost som barnen

Ät frukost som barnen

Vilken betydelse har frukosten för starten på en bra skoldag? Hur ser maten ut vid servering? Hur går vi från skolmatsal till skolrestaurang? Hur får vi barnen att äta rätt?

 

Under vårt seminarium under frukosttimmen kommer vi berätta om hur vi jobbar med matsituationen för våra yngre medborgare som vi dagligen serverar mat. Vi har under de senaste 2 åren gjort stora satsningar på den visuella miljön, hur vi presenterar maten och hur personalen som jobbar i skolrestaurangen finns tillgänglig för barnens frågor och funderingar. Idag ser barn i mångt och mycket redan färdigproducerad mat. När vi börjat jobba aktivt med att presentera hur råvaror ser ur och hur de behandlas för att bli den mat som serveras möts vi av ett stort intresse från barnen. När vi serverar panerad fisk finns det också hela fiskar med i skolbespisningen. När vi serverar frukost finns hela sädesslag att undersöka.

 

Vi har jobbat med matsvinn, sociala koder och vinster av att äta tillsammans och hur situationer kring matintag påverkar matsmältning och trivsel. Därtill kommer vi berätta om skillnaden för matsituationen när man aktivt arbetar med skolrestaurangernas utseende och trivsel.

 

Medverkande: Ola Moberg, kostchef.

 

Länk till seminariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik