Burlövs kommun

Trygghetsvärdar

man i uniform framför entrén till Medborgarhuset

Burlövs kommun har beslutat att införa funktionen trygghetsvärdar. Trygghetsvärdarna är en extra länk mellan medborgarna och andra som jobbar för trygghet i samhället. Internt kommer trygghetsvärdarna att jobba mycket nära ungdomsgruppen och kollegor inom socialtjänsten.

Fyra trygghetsvärdar arbetar i Burlövs kommun. Till sitt förfogande har de även bilar för att kunna åka runt i kommunen och vara synliga bland medborgarna.

Hur kommer du som medborgare märka att det jobbar trygghetsvärdar i Burlöv?

De kommer att jobba företrädesvis eftermiddagar, kvällar och helger. De kommer att röra sig i hela kommunen, ofta till fots, i såväl Arlöv som Åkarp. De vill gärna träffa medborgare i alla åldrar!


Det finns platser i kommunen där människor känner sig otrygga. Där kommer de att finnas mycket för att skapa trygghet. Stationsområdena är sådana områden där många känner lite osäkerhet när de ska hem på kvällen.

Är trygghetsvärdar detsamma som ordningsvakter?

Nej, deras uppdrag är enbart att vara kommunens ögon och öron i utemiljön. Händer något är det inte deras uppdrag att ingripa. Men de kommer givetvis ha ett mycket nära samarbete med polisen, räddningstjänsten samt vaktbolag som har uppdrag i kommunen. De blir en extra länk mellan medborgarna och andra som jobbar för trygghet i samhället. Internt kommer de att jobba mycket nära ungdomsgruppen och kollegor inom socialtjänsten.

Går det att beställa trygghetsvärdar till en plats eller ett arrangemang?

Nej, det går inte beställa deras service. Men ge dem gärna information om något är på gång! De vill gärna veta om det är fester, ungdomsaktiveter eller arrangemang på gång, där deras service kan behövas. Bjud gärna in de till föreningsträffar, möten i bostadsrättsföreningar eller liknande.


Trygghetsvärdarna har en egen facebooksida, där du kan ställa frågor eller komma med förslag.

Det går även att skicka e-post och ringa Trygghetsvärdarna. Dagtid går det också att nå dem via Medborgarservice.

Vill du läsa mer?

Kontakta oss

Kontakta Trygghetsvärdarna

Telefon 040-625 63 77 (mellan kl. 12.00–23.00 måndag till söndag)

E-post trygg@burlov.se


Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik