Burlövs kommun

Trygghetsvärdar

man i uniform framför entrén till Medborgarhuset

För 2019 fattade kommunfullmäktige i Burlöv beslut om att införa funktionen trygghetsvärdar. Trygghetsvärdarna är en extra länk mellan medborgarna och andra som jobbar för trygghet i samhället. Internt kommer trygghetsvärdarna att jobba mycket nära ungdomsgruppen och kollegor inom socialförvaltningen.

Verksamheten byggs upp under 2019 för att hitta arbetsformer och rutiner samt etablera kontakt med såväl interna som externa samarbetspartners. När verksamheten är fullt utbyggd ska fyra trygghetsvärdar arbeta i Burlövs kommun. Till sitt förfogande kommer de även ha en bil för att kunna åka runt hela kommunen och vara synliga bland medborgarna.

Hur kommer du som medborgare märka att det jobbar trygghetsvärdar i Burlöv?

De kommer att jobba företrädesvis eftermiddagar, kvällar och helger. De kommer att röra sig i hela kommunen, ofta till fots, i såväl Arlöv som Åkarp. De vill gärna träffa medborgare i alla åldrar!


Det finns platser i kommunen där människor känner sig otrygga. Där kommer de att finnas mycket för att skapa trygghet. Stationsområdet är ett sådant område där många känner lite osäkerhet när de ska hem på kvällen.

Är trygghetsvärdar detsamma som ordningsvakter?

Nej, deras uppdrag är enbart att vara kommunens ögon och öron i utemiljön. Händer något är det inte deras uppdrag att ingripa. Men de kommer givetvis ha ett mycket nära samarbete med polisen, räddningstjänsten samt vaktbolag som har uppdrag i kommunen. De blir en extra länk mellan medborgarna och andra som jobbar för trygghet i samhället. Internt kommer de att jobba mycket nära ungdomsgruppen och kollegor inom socialförvaltningen.

Går det att beställa ordningsvakter till en plats eller ett arrangemang?

Nej, det går inte beställa deras service. Men ge dem gärna information om något är på gång! Det går både att skicka e-post och ringa till dem. Dagtid går det också att nå dem via Medborgarservice.


De vill gärna veta om det är fester, ungdomsaktiveter eller arrangemang på gång, där deras service kan behövas. Bjud gärna in de till föreningsträffar, möten i bostadsrättsföreningar eller liknande.

Kontakta trygghetsvärdarna

E-post: trygg@burlov.se

Tfn: 040-625 63 77

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2020-01-29

Kommun & politik