Burlövs kommun

Trygghetsvärdar

man i uniform framför entrén till Medborgarhuset

För 2019 fattade kommunfullmäktige i Burlöv beslut om att införa funktionen trygghetsvärdar.

Verksamheten byggs upp under 2019 för att hitta arbetsformer och rutiner samt etablera kontakt med såväl interna som externa samarbetspartners. När verksamheten är fullt utbyggd ska fyra trygghetsvärdar arbeta i Burlövs kommun. Till sitt förfogande kommer de även ha en bil för att kunna åka runt hela kommunen och vara synliga bland medborgarna.


Trygghetsvärdarna kommer också att röra sig mycket till fots för att finnas mitt i bland medborgarna i Burlöv. Främsta uppdraget är att vara kommunens ögon och öron i våra tätorter och skapa trygghet bland medborgarna. Vi vet att det finns platser där människor känner sig otrygga. Stationsområdet är ett sådant område där många känner lite osäkerhet, det är en av flera platser där de kommer att befinna sig under arbetspassen. Trygghetsvärdarna kommer företrädesvis att jobba eftermiddagar, kvällar och helger.


Är trygghetsvärdar detsamma som ordningsvakter? Nej, deras uppdrag är enbart att vara kommunens ögon och öron i utemiljön. Händer något är det inte trygghetsvärdarnas uppdrag att ingripa. Men de har ett mycket nära samarbete med polis, räddningstjänst samt vaktbolag som har uppdrag i kommunen.


Trygghetsvärdarna är en extra länk mellan medborgarna och andra som jobbar för trygghet i samhället. Internt kommer trygghetsvärdarna att jobba mycket nära ungdomsgruppen och kollegor inom socialförvaltningen.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
Skriv till oss via webbformulär »öppnas i nytt fönster

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:
2019-12-16

Kommun & politik