Burlövs kommun
www.burlov.se

Personalens boktips

Personalen på biblioteket tipsar om böcker.

Här kan du få tips på böcker som personalen tyckt om!

Bokomslag till "Jag lever, tror jag" av Christine Lundgren

Jag lever, tror jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

är en bok om sorg och glädje, skriven på knivskarp prosa. Den både skär i och värmer om hjärtat. Skickligheten i att skifta mellan tårar och skratt är något dess författare Christine Lundgren behärskar fullständigt. Romanen handlar om Kim, en ung tjej som försöker förstå hur det över huvud taget kan hända att ens bästa vän går och dör bara så där – och på en tisdag av alla dagar. I sin sorg börjar hon nysta i händelserna som ledde fram till Moas död, fast besluten om att finna någon form av svar på varför. Mitt i detta träffar hon på pensionären Stig en natt på kyrkogården, som även han förlorat någon som stod honom nära. Just deras vänskap är något av det finaste i Jag lever, tror jag. / Marie M.

 

Bokomslag till "Du, bara" av Anna Ahlund

Du, baralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

är berättelsen om John som lär känna Frank med de elektriskt nattsvarta ögonen – enda problemet är att Johns syster Caroline redan från början tror att Frank är hennes, och bara hennes. Det här är en vacker kärlekshistoria om varför stilla sommarregn kan vara bättre än tromber, om att vika tusen papperstranor och att finnas där för varandra. Språket är rakt på och poetiskt i sin enkelhet. Alla dessa personer som befolkar Du, bara beskrivs med sådan värme. Som läsare märker jag verkligen hur mycket författaren Anna Ahlund bryr sig om sina karaktärer, och det gör att jag bryr mig om dem precis lika mycket. / Marie M.

Bokomslag till "Midnattsmanifestet" av David Whitley

Midnattsmanifestetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

var en fröjd att läsa. Den är en välskriven och välkomponerad berättelse om Mark och Lily som lever i Agora - staden där pengar inte existerar men ingenting är gratis. Där orättvisorna är många och de som vill förändra samhället motarbetas. Det är, för mig i alla fall, en originell och bra "historisk" fantasybok som utspelar sig i en tid som motsvarar vårt 1700-tal men skiljer sig på flera sätt. Boken är tankeväckande och lämnar läsaren med många frågor. / Maria B

Senast uppdaterad:
2017-08-28