Burlövs kommun
www.burlov.se

Burlövs nya bad - klart 2022

Skissbild nya badet

Visioner för nya badet

  • Vara en levande mötesplats för alla kommuninvånare
  • Erbjuda besökare en hälsosam paus i vardagen
  • Vara en funktionell tränings- och simanläggning
  • Upplevas enkelt och nära av såväl kommuninvånare som besökare från kringliggande kommuner

Det nya badet invigs 2022

Det nya badet kommer att bestå av två våningar och fyra bassänger planeras, bland annat en som är 50 meter lång. När allt är på plats kommer det kunna ta emot 200 000 badgäster varje år. Burlövs kommun har ingått ett partneringsamarbete med NCC för att bygga badhuset som beräknas vara klart i början av 2022.
Byggstarten inleddes i december 2019.

Fyra bassänger, gym och café

När det är färdigställt kommer det att innehålla en 50-metersbassäng som vid behov kan delas av till två 25-metersbassänger, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det förbereds även lokaler för ett gym på plan 2. På entréplan blir det reception och café.

Nära stationen och del av Kronetorpsområdet

Tanken med det nya badet är att byggnaden kommer att ligga i Hantverkaregatans förlängning, så att badet syns från stationen när man stiger av tåget. Framför badets entré ska det ligga ett allmänt torg.


Parkeringen kommer att ligga mellan badhuset och järnvägen. Till att börja med kommer det att finnas en markparkering. Om det uppstår behov av fler parkeringsplatser finns det möjlighet, enligt detaljplanen, att bygga ett parkeringshus upp till 10,5 meters höjd. Det skulle innebära 3 plan om man inte väljer att gräva ner parkeringshuset och på det sättet få ytterliga yta att parkera bilar på.

Flygfoto från augusti 2020

Flygfoto byggarbetsplatsen 20-08-06

Flygfoto över byggarbetsplatsen 2020-08-06. Bilden har vi fått av Trafikverket

Kontakta oss

Kultur- och fritidschef

Reia Sofiadotter Collberg

reia.collberg@burlov.se

040-625 66 72

Senast uppdaterad:
2020-08-12

Kultur & fritid