Burlövs kommun

Boka visning

Är ni en klass, ett sällskap eller en förening som vill ha en visning? Kontakta oss gärna!


Våra föreslagna tider för visningar är: tisdag – fredag kl 9.00, 10.30 och 13.00. Visningar kan ske även på annan tid efter överenskommelse.
Visningsavgift för skolor: 100 kronor plus 10 kronor/elev.
Burlövselever går gratis.


Kotakt: Utställningspedagog emmeli.stenberg@burlov.se


Just nu erbjuder vi följande visningar:


Fördjupa er i lokal kvinnohistoria i utställningen Modiga syster!

Kulturhistoriskt pedagogiskt program för åk. 7-9

 

I utställningen Modiga syster – Kvinnor i Burlöv då & nu, låter vi några kvinnors historier ta plats och berätta om deras liv och kvinnors roll förr i tiden. Vi vill synliggöra kvinnors betydelse och företagsamhet, men också deras maktlöshet. Ni möter även några nutida, kreativa och drivande kvinnor med koppling till Burlöv. Genom att lyfta fram enskilda personer synliggör vi historia. Kanske kan man också känna igen sig, identifiera sig och låta sig inspireras.

 

Det pedagogiska programmet varar i ca 1,5 h.

I utställningen lär vi känna fyra lokalhistoriska kvinnor och fyra nutida företagsamma kvinnor med koppling till Burlöv. Eleverna får möjlighet att fördjupa sig i de olika kvinnornas öde, framgångar och motgångar.

 

I det pedagogiska programmet för eleverna gruppvis undersöka likheter och skillnader i ett historiskt perspektiv. Om kvinnorna hade levt idag, vad hade varit annorlunda? På vilket sätt låg de “före sin tid”? Utifrån de nutida kvinnorna som visas i utställningen pratar vi om könsroller – kvinnliga och manliga yrken, löner och status.

 

Välkomna att boka in er för ett pedagogiskt program på Möllegården kultur från 6 september – 15 oktober.

Boka: Emmeli.stenberg@burlov.se


Charlotte Weibull och Möllegården

Möllegården kultur är ett kulturhus i Åkarp med en spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1670-talet. I visningen tar vi oss tillbaka till ett Skåne som precis blivit svenskt och krig härjat trakterna under 50 års tid. Möllegården som fått sitt namn efter en stubbamölla byggs om i sin nuvarande skepnad i slutet av 1800-talet. 1952 köper Charlotte och hennes man Jack Weibull huset.


Möllegården utvecklas till ett folklivscenter för bevarande och levandegörande av skånsk kultur. Charlottes unika företag med starka visioner och stor entusiasm smittade av sig hos sina anställda och i bygden. Under visningen följer vi utvecklingen av Charlottes företag i utställningen Charlotte Weibull – Sveriges enda folklivskonstnär.

Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp


040-625 67 46
mollegarden@burlov.se

Följ Möllegården kultur på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.


Senast uppdaterad: