Burlövs kommun

Utställningar

Julens sagor

Jul är längtan och nyfikenhet. Hemligheter och förberedelser. Pyssel och julklappsstök. Upplev äkta julsagor i en stämningsfylld utställning, där du får se hur olika kända sagofigurer firar jul!

 

Gömman, 10 november - 14 januari

 

Sápmi runt hörnet

En utställning med nya tryckta mönster för texti l som gjorts med den samiska kulturen som utgångspunkt. Sju unga samer från Kautokeino till Göteborg, har under ledning av den kända formgivaren Maria Vinka, som själv är same, arbetat med att göra uppdaterade mönster. Med den här utställningen hoppas man att nyfikenhet och intresse väcks för den moderna samiska kulturen som är uppdaterad och mycket väl kan gå hand i hand med gammal tradition.

 

Glashallen, 6 oktober – 14 januari

 

Charlotte Weibull - Sveriges enda folklivskonstnär!

I år skulle Charlotte Weibull fyllt 100 år och detta vill vi uppmärksamma med en ny utställning om hennes liv och gärningar.

 

Vad är en folklivskonstnär och vem var Charlotte Weibull egentligen? En utställning om ett unikt entreprenörskap, om kvinnors kraft och hur man bygger upp en samling i en föränderlig värld. Se utvalda föremål från hennes skattkammare och utforska hennes arkiv.

Weibullrummet, 7 maj och tills vidare

 

Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp

040 625 63 70
info@mollegardenkultur.se

Följ Möllegården kultur på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Öppettider

Tisdag - fredag 11.00-16.00
Lördag-söndag 12.00-16.00

Måndagar stängt

Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.

 

Entré

40 kr för vuxna. Barn och ungdomar upp till 20 år går in gratis. Fritt inträde till butik och kafé. Kulturarvskortet ger 50% rabatt på entréavgiften. 

Senast uppdaterad:
2017-11-10