Burlövs kommun

Årets företagare

Utmärkelsen Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare.

För att bli nominerad ska följande kriterier uppfyllas

Företagaren ska...

 • inneha ett betydande ägande av företaget
 • aktivt driva företaget
 • ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning
 • genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare
 • visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör
  premieras
 • ha uthålligt god lönsamhet
 • inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar
 • inte nyligen vara dömd i domstol

  Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.
  Företagarnas samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda (ha uthålligt god lönsamhet och inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar). Juryn bedömer kriterierna; genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare samt visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.

 

Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare är en ny utmärkelse från 2022 i Burlövs kommun och det är samma kriterier som för Årets Företagare som gäller.

Årets Unga Företagare är ett prestigefylldt pris för unga entreprenörer.
Varje år prisar Företagarna Öresund i samarbete med Burlövs kommun en ung företagare som uppnått något extra med sitt företagande.

 

Hur blir man Årets Unga Företagare?

 • För att delta måste du vara under 35 år och driva minst ett företag.
  Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

 

Nominera här

Klicka här för att komma till nomineringssidan för Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Så utses Årets företagare i Burlöv

Du kan under våren nominera den du tycker är värd att koras till Årets Företagare i Burlöv! Priset delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.


Efter nomineringsperioden granskar och sammanställer juryn de inkomna förslagen. Juryn tar fram tre nominerade företag, varav ett koras till Årets Företagare Burlöv. Presentation och korandet sker årligen på den ärofyllda Guldsöndagen i maj. Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

 

2021 överlämnades priset den 21 april vid en mindre lunch utomhus, till följd av coronapandemen.

Vinnarna till årets företagare på altanen vid Möllegården

Lars Johnson (kommunstyrelsens ordförande) lämnar blommor till Joris Oudendijk, Oscar Pressfeldt och Marie Nilsson från Nordgröna AB. Rolf Östinge från Företagarna Öresund, som tillsammans med Burlövs kommun utsett årets företagare för 2020.

Tidigare års vinnare i Burlövs kommun de senaste åren 


År

Nordgröna AB

2020

Solserv Solutions & Services Europe AB

2019

A & O Däck AB

2018

Z.C of sweden AB2017
Malmö Byggnadsplåtslageri2016
MP-el2015
Miljöcenter2014
Tårtrummet2013
C's Krog2012

Årets företagare utses sedan 1985

Organisationen Företagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. utser åreligen Årets Företagare på lokal, regional nivå samt nationell nivå. Arbetet bakom utmärkelsen Årets företagare är ett samarbete mellan organisationen Företagarna och landets kommuner. I Skåne och Blekinge delar Företagarna ut hederspriset i cirka 30 kommuner.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete