Burlövs kommun
www.burlov.se

Vi hittar vägar framåt, intervju med AWtech Bilskadecenter AB

Burlövs kommuns näringsliv har träffat lokala företag för att skilldra företagens vardag under den rådande pandemin (Covid-19).

Näringslivssamordnaren Anna Stening Frost träffar entreprenörerna Henrik Ekwall och Jens Jonsson som äger och driver AWtech Bilskadecenter AB i Arlöv. AWtech Bilskadecenter AB erbjuder lackering och åtgärdar bildskador. Deras affärsidé är att kunna erbjuda professionella tjänster inom bilkosmetik på ett och samma ställe. Alla anställda har spetskompetens och företaget har varit verksamt i närmare tjugo år.

 

AWtech Bilskadecenter AB växer och flyttar till Arlöv

AWtech Bilskadecenter AB låg tidigare på Kirseberg i Malmö, men växte ur sina lokaler då den dåvarande lackboxen blev för liten och det blev en flytt till Arlöv. Entreprenörerna köpte mark och byggde nya lokaler som var speciellt anpassade efter deras egen verksamhet. De köpte så pass mycket mark att de kunde erbjuda de företag som de arbetar nära att flytta sina verksamheter till nya lokaler i Arlöv. Därmed har entreprenörarena samlat flera bilföretag på samma adress, vilket gav fördel för alla företagen och för deras kunder.

 

Det blev en ny företagsidé som gav mersmak

-Jag har jobbat hela mitt liv med bildskador, men det här med att köpa mark, bygga lokaler det komma att bli något helt nytt för oss. Det blev en ny del av vårt företagande som gett mersmak, berättar Henrik Ekvall.

 

- Vi har sett fler möjligheter som är för bra för att låta bli, vilket har gjort att vi köpte mer mark och kommer bygga fler företagslokaler. Vi får se vad det blir här näst men planer finns för kontor, handel, verkstad och för industri, berättar Jens Jonsson.

 

- Projekten har trillat över oss, på grund av att vi började fråga efter mark så har det sedan kommit förfrågningar om vi fortfarande är intresserade av mer mark, säger Henrik Ekvall.

 

- Att köpa mark och bygga hus, det är inget som betalar sig idag utan det kommer ta ett par år innan vi får den utdelningen. Vi har just nu köpt till ytterligare mark i Arlöv, Toftanäs och i Skurup, fortsätter Jens Jonsson.

 

Under Corona pandemin har bokningskön minskat

Företagarna har under Corona pandemin (covid-19) har upplevt en minskning i bokningar för reparationer av bilskador, tidigare hade de tre veckors kö och nu har de cirka en veckas kö. Men verksamheten rullar på och det är fortfarande så att man får skador på bilen som måste åtgärdas och då väljer privatpersoner ett företag med god resumé, berättar entreprenörerna.

 

Henrik och Jens tillägger att minskade bokningar kan bero på minskade bilister på vägarna, då många jobbar hemifrån och följer Folkhälsomyndighetens restriktioner.

 

Entreprenörerna har nu varit verksamma i Arlöv under tre år och driver fler bolag som bland annat Byggtech Syd AB.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete