Burlövs kommun
www.burlov.se

Vi hittar vägar framåt, intervju med Prime Catering Sverige AB

Burlövs kommuns näringsliv har kontaktat lokala företag för att skilldra företagens vardag under rådande pandemin (Covid-19). Det är vår förhoppningen att företag i kommunen kommer klara de ekonomiska konsekvenserna, genom att arbeta smart och hitta nya lösningar för sina verksamheter.

Burlövs kommuns näringsliv träffar Sara Brandt som äger och driver företaget Prime Catering Sverige AB, och sedan 2019 utgår företaget från sitt produktionskök i Burlövs kommun. Sara har arbetat sjutton år i branschen och har tidigare arbetat inom fine dining segmentet som restaurangchef på Bantorget 9 och Kockeriet för att nämna några.

 

Nya idéer växte fram, då covid-19 pandemin satte företagandet på spel!

2020 var ett år som startade riktigt bra med flera bokningar både inom gastronomi, service och event för företaget. I januari och februari stod försäljningen i topp och Prime Catering hade bättre försäljning än under december som är branschens högsäsong. Men plötsligt i mars sattes hela restaurang och besöksnäringens framtid på spel, då smittspridningen av covid-19 pandemin gjorde sitt intåg i Sverige. Inom ramen av någon vecka så hade allt i kalendern i princip bokats av, skjutits upp och nya beställningar hade slutat att komma in. Allt stannade upp, och luften gick ur Sara och hennes företag. Då hela branschens framtid stod på spel fanns det inte flera andra möjligheter att välja istället för att driva företaget vidare, även att ta anställning var ett osäkert kort i dessa tider.

 

- Jag försökte skapa mig en överblick och att se över mina vägval, och efter ett par veckor bestämde jag mig för att det ska gå! Jag skulle hitta en väg att överleva med företaget! Det blev en resa där jag undersökte och gick in i många olika projekt och idébanor. Vissa värda att satsa på, vissa inte, till slut slog jag in på en bana där jag slutligen kom i kontakt med Mathem, berättar Sara Brandt, VD Prime Catering Sverige AB.

 

Sara skrev avtal med Mathem och ett nytt koncept växte fram

När Sara presenterade sina varuprover för Mathem i Stockholm så var de imponerade, vilket kom att resultera i att de skrev avtal för samarbete. Arbetet som inleddes under våren stod äntligen klart i november 2020 och avtalet sträcker sig till hela södra Sverige. Tillsammans lanserades ett nytt koncept på Mathem med Prime Caterings premiumprodukter som är färskgjorda färdigrätter, lagade utan tillsatser och från grunden på förstklassiga lokala råvaror för finsmakare och de som vill sätta guldkant på vardagen.

 

Sara berättar att det har varit en rejäl omställning för företaget att leverera till dagligvaruhandeln som skiljer sig mycket från catering med helt andra krav och regler. Det blev en utmaning att sätta fasta oföränderliga recept som ska kunna skalas upp och ner med enkelhet och där färdigrätten i slutändan alltid ska ha samma smakbild, så att kunden ska känna igen måltiden.

 

2020 banade vägen för flera nya samarbeten och ett större nätverk

Pandemin har medfört flera nya och spännande samarbeten för Sara, som hon kanske inte tagit steget till att annars.

 

-Det är roligt att jag kunnat bredda mitt nätverk, och att jag har flera nya projekt på gång som kommer lanseras under 2021. Jag har högt ställda förväntningar på året som vi nu gett oss in på, säger Sara Brandt.

 

- Jag försöker bjuda på mig själv och lever efter devisen att "Kunskap ska delas - vi lyfter varann!", avslutar Sara Brandt.

 

Lycka till fortsatta företagandet!

Vi på Burlövs näringsliv önskar Sara och Prime Catering lycka till med företaget och sitt mål att bli det bästa cateringföretaget i södra Sverige!

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete