Burlövs kommun

Vi hittar vägar framåt, intervju med Segers Mat

Segersmat

Burlövs kommuns näringsliv har kontaktat lokala företag för att ta del av lite tips som företagen vidtagit under det rådande coronavirusets (Covid-19) framfart. Det är vår förhoppningen att företag i kommunen kommer klara de ekonomiska konsekvenserna, genom att arbeta smart och hitta nya lösningar för sina verksamheter.

Burlövs kommuns näringsliv träffar Segers Mat, som drivs av entreprenörerna Maria och Marcus Seger och är beläget i Arlöv. De driver restaurangverksamhet med till stor del närproducerade råvaror som tillagas från grunden utifrån vilka råvaror som är i säsong.

Dagarna innan coronapandemin var ett faktum så beslutade Maria och Marcus för att satsa till 100 procent på Segers Mat. Maria sade upp sin fasta anställning som hovmästare på ett framgångsrikt hotell i Lund. De bägge företagarna kände sig trygga i detta beslut, med flera stora bokningar.


Första halvåret har varit en berg och dalbana med på och avbokningar

Precis som för flera andra företagare blev Maria och Marcus ställda inför den nya verklighet som ingen av oss hade förutspått, då virusspridningen och oron trappades upp så tappade Segers Mat flera beställningar. Detta halvår har trots det fortsatt framåt men har varit och är ett konstant berg och dalbana med på och avbokningar.


- Vi får på bokningar men lika snabbt avbokningar på grund av osäkra tider. Det gäller att vi sätter kunden i första rummet och att vi har en kontinuerlig dialog med våra gäster, är lyhörda, gör portionsförpackat, skapar nya matupplevelser och dylikt som fungerar för deras specifika evenemang, berättar Maria Seger.


- Det ställer stora krav på oss som är ett litet företag. Det kräver både att vi har bred kompetens inom mat och att vi är öppna för att hitta nya möjligheter för våra kunder i allt från frukost, lunch, eftermiddagsfika till festliga matupplevelser på nya sätt, fortsätter Maria Seger.


Det blev en annorlunda start, men nya samarbeten banar vägen för framgångsrikt företagande.

Men trots att det blev en annorlunda start, så är Maria och Marcus nöjda då de snabbt fick till ett samarbete med Beijer bygg, deras granne. Beijer bygg hjälpte dem med nysnickrade utemöbler och tack vare den soliga och varma våren ville gästerna gärna luncha hos Segersmat på parkeringsuteserveringen. Företaget har fått göra en prishöjning på luncherna denna höst eftersom råvarukostnader höjs och för att kunna fortsätta leverera högklassig mat och utvecklas framåt.

Genom att skapa konceptet grillonsdagar toppades antal besökare kraftigt och Maria och Marcus såg tydliga mönster i att grillningen lockade. För att ge tillbaka och för att skapa en härlig stämning på luncherna bjöd Segers Mat på livemusik vid ett par tillfällen.


- Grillunch är ett härligt koncept som både vi och gästerna gillar och det kommer vi fortsätta med, berättar Marcus Seger.


- Högtiderna är viktiga och även i år kommer vi köra gåsamiddag, som vi i fjol fick så gott renommé för. Till jul satsar vi på vår välsmakande jultallrik med möjlighet för tillval och erbjuder också gottebord som komplement för optimala julupplevelsen. Vi avslutar året med att satsa lite extra på att erbjuda trerätters middag för avhämtning på nyårsafton, berättar Marcus Seger.


Maria berättar att deras framgångsfaktorer handlar om att hitta nya samarbete med leverantörer som i sin tur ger oss fler affärsmöjligheter. En styrka är att vi kan erbjuda en helhet för våra gäster så som personal, mat och externa innovativa lokaler i närområdet.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete