Burlövs kommun

Vi hittar vägar framåt: Åkarpsborna har visat fantastisk vilja att stötta Tårtrummet!

Burlövs kommuns näringsliv har kontaktat lokala företag för att ta del av lite tips som företagen vidtagit under det rådande coronavirusets (Covid-19) framfart. Det är vår förhoppningen att företag i kommunen kommer klara de ekonomiska konsekvenserna, genom att arbeta smart och hitta nya lösningar för sina verksamheter.

Burlövs kommuns näringsliv träffar företaget Tårtrummet som är ett konditori med det lilla extra, där allt görs från grunden. En fikaoas med en härlig och personlig atmosfär i gemytliga Åkarp.


Maria Dahl driver Tårtrummet och hon berättar att Corona pandemin har påverkat henne framför allt med en enorm tankeverksamhet, att hålla sig fullständigt och konstant ajour med förhållningssätt och restriktioner. Det är många frågor som dygt upp: Hur gör jag rent praktiskt för att fortsätta driva Tårtrummet på ett säkert, tryggt och med största försiktighet?


Tårtrummet har en minskad orderingång gällande beställningar till högtider så som dop, konfirmation, bröllop och stora födelsedagstårtor. Då Maria redan innan Coronakrisen valt att ändra inriktning av verksamheten och fokusera mest på sin café verksamhet, så har inte företaget drabbas lika stort av dessa avbokningar. Däremot har flera kollegor med liknande verksamheter, gått på tårna och har drabbats i en större utsträckning än Tårtrummet.


- Åkarpsborna har visat fantastisk vilja att stötta mitt företag, vilket innebär att jag har fått mer att göra än vad dygnet har timmar, berättar Maria Dahl, ägare och vd, Tårtrummet.


Under rådande situation, har ni kommit fram till några kreativa lösningar för att kunderna ska fortsätta handla av er?

Maria berättar att företaget arbetar med ledorden tydlighet, försiktighet och hjälpsamhet. Tårtrummet har nu öppnat upp för hemleveranser för att kunna fortsätta erbjuda sina matbröd och bakverk.


Företaget har infört en hämtstation under öppetiderna för företaget så kunder kan ringa in, Maria packar deras beställning och sätter ut på hämtstadionen med swishuppgift. På så vis tryggar Tårtrummet upp en säker hämtning och kunderna fortsätter att handla. Företaget har en liknande hämtningssation efter öppningstider där de ställer ut bakverk och beställningar enligt överrenskommelse. Kunden får då möjlighet att handla hos Tårtrummet utan att träffa andra människor. Bägge dessa hämtstationer har fungerat väl.


Just nu befinner vi oss i en osäker tid, men hur går planeringen framåt?

- Det handlar om att våga tro, våga drömma men även jobba smart, säger Maria Dahl.


Maria berättar att om hon hade vetat hur mycket bakverk och luncher som skulle gå åt under veckorna, då hade hon gjort mycket mer. I stället tar det mesta tagit slut under veckan och Maria fick jobba långa och sena kvällar för att producera mera.


Maria berättar att det gäller att hitta sätt att få verksamheten att fungera nu, som gör att man vågar och kan planera för framtiden. Kanske undersöka möjligheten att samarbeta med andra företag. Men också titta på andras företag i branschen och se deras smarta idéer och lösningar. Viktigt att fortsätta vara hjälpsam, så att kunder gång på gång väljer att lägga sina beställningar på Tårtrummet.


Maria har vidtagit flera åtgärder för att minska virusspridning och för att kunder ska hålla avstånd mellan varandra då de handlar på caféet.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete