Burlövs kommun
www.burlov.se

Sommarferiejobb 2023

Sommarjobb för unga

Hjälp unga Burlövsbor att testa sina framtida yrkesmöjligheter genom att erbjuda dem ett feriejobb. Erfarenheter från ett feriejobb kan ha stor betydelse för ungdommars framtida val av utbildning och yrkesinriktning. Vi kan tillsammans öka insikterna hos våra unga och vi lägger grunden för att alla arbetsgivare ska kunna anställa personer med bättre förståelse och kompetens. Vi hoppas att du som privat arbetsgivare vill bidra till våra ungdomars bättre val och erfarenhet, genom att erbjuda sommarferiejobb.

Så tar du emot en ung feriearbetare - anmäl intresse

Lyckas vi tillsammans med detta blir framtiden ljusare både för dig som blivande arbetsgivare och för våra unga.


Som företag/företagare har du nu möjlighet att anställa unga från Burlövs kommun under tre veckor sommaren 2023 och få ersättning för praktikantens lön från Burlövs kommun.

Följande gäller för att få ersättning från Burlövs kommun

 • Ungdomen är 15-17 år gamla och ska vara folkbokförd i Burlövs kommun.
 • Sommarpraktiken pågår i tre sammanhängande veckor.
 • Veckorna vecka 25 och 32 (19 juni-11 augusti 2023).


Du som företag/företagare anmäler ditt intresse att under tre veckor sommaren 2023 erbjuda en eller flera av våra unga en chans att genom egen arbetsinsikt vara bättre förberedda inför utbildningsval och kommande arbetsliv.


Gör din intresseanmälan här:

Gör din intresseanmälan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Registrera din anmälan senast den 21 april 2023.

 

Matchning och anställning

När du har skickat din intresseanmälan, kommer vi att kontakta dig för att hjälpa med planeringen framåt. Därefter får du besked från oss om vem som blir din praktikant och skriver under ett avtal med Burlövs kommun.

Så skapas kontakt med företaget och praktikanten

Ungdomen uppmanas att i god tid att kontakta sin arbetsplats inför sin arbetsperiod. Du som arbetsgivare/handledare får också gärna initiera första kontakten.

Tips på praktisk information som du kan ge sommarpraktikanten

 • Hälsa välkommen till arbetsplatsen
 • Berätta när ungdomen ska vara där första dagen samt berätta vilka arbetstider ungdomen ska ha under arbetsperioden
 • Berätta var ni ska träffas första dagen
 • Berätta hur er arbetsplats gör med lunchen
 • Berätta hur ungdomen ska klä sig om arbetsplatsen har särskilda bestämmelser kring detta.

Lön och ersättning

Rekvisition av lönemedel kan du göra efter utbetalning av lön till din ungdom.

För att din verksamhet ska kunna ta del av ersättningen:

 • ska ungdomen vara folkbokförd i Burlövs kommun.
 • ungdomen omfattas av en arbetsskadeförsäkring
 • arbetsplatsen ha F-skattsedel
 • lönen vara avtalsenlig.


Burlövs kommun ersätter företag som mest med 50 procent av en timlön på max 100 kronor och för min 30 timmar och max 90 timmar under en treveckorsperiod. Det totala maxbeloppet som kommunen kan betala företag 4.500 kronor per ungdom och år inklusive arbetsgivaravgift och semestersättning.


Arbetstiden för praktikanten är sex timmar per dag, totalt 90 timmar för tre veckor, exklusive en halvtimmes lunch. Arbetstiden är förlagd på vardagar och lönen ska vara avtalsenlig.

Arbetstid och arbetsgivaransvar

Arbetstiden är sex timmar/dag. Sommarpraktikanten ska utöver arbetstiden ha minst 30 minuters lunch varje dag. Sommarpraktikanten får arbeta vardagar mellan 07.00 – 19.00

Arbetsgivaren påtar sig att ha en utsedd handledare på arbetsplatsen samt arbetsmiljöansvaret. Handledaren ska vara tillgänglig för sommarpraktikanten under praktiktiden.


Burlövs kommun erbjuder förtutom hjälp med att matcha ungdomar med respektive arbetsplats en kostnadsfri Handledarutbildning som kan rusta arbetsplatsen inför introduktion av nya medarbetare.
Läs mer om vår Handledarutbildning


De allra flesta av ungdomarna är minderåriga och omfattas därmed av särskilda regler i arbetslivet. Arbetsmiljöverkets har mycket bra information på www.av.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intyg

Vid avslut är vi mycket tacksamma om du vill fylla i ett intyg om sommarpraktikanten, arbetsuppgifter och eventuella kommentarer kring detta. Intyget är värdefullt för framtida jobbsök.

Kontakta oss

PEAK - Sommarpraktik

Du som företag kan kontakta oss för mer info.


Samordnare

Hind Hasoun
040-625 62 77

hind.hasoun@burlov.se


Besök: Hantverkaregatan 18, Arlöv

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete