Burlövs kommun
www.burlov.se

Information om corona-virus för företagare

Young business woman wearing face mask working on computer seated at workplace desk in office room protecting herself from getting grippe vs COVID-19 corona virus pandemic infectious disease concept

Här har vi samlat information och länkar för dig som är företagare i Burlövs kommun och påverkas av coronaviruset (covid-19).

På kommunens webbplats uppdaterar vi löpande information om coronaviruset och det är där du får svar på dina frågor om hur vi i Burlövs kommun agerar.

Aktuell information på burlov.se om coronaviruset

Information och nyttiga länkar för företagare

Almi Företagspartner AB

Almis samlade information om corona-viruset.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Besöksnäringen – Visita medlemskap

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Burlövs kommuns åtgärder för att underlätta för det lokala näringslivet med anledning av Covid-19

Här kan du läsa om Burlövs kommuns åtgärder för att undvika konkurser och uppsägningar bland lokala företagare.

 

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (stundtals överbelastad webb)


Regeringen

Regeringens beslut och initiativ med anledning av nya coronaviruset (covid-19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Region Skånes avdelning för regional utveckling

Utöver de stora insatser som görs inom hälso- och sjukvården arbetar Region Skånes avdelning för regional utveckling intensivt med att ta fram konkreta och effektiva insatser och underlag för att underlätta för företag som står inför en mycket tuff situation. Region Skånes stöd till företagare som drabbas av corona-viruset.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Företagsakuten

Region Skåne erbjuder stöd för små- och medelstora företag i kris. Regeringen har presenterat stora insatser och paket för att mildra effekten för näringslivet. Många kommuner agerar också för att stödja företagen.

Hur ska man praktiskt göra för att till exempel få krediter, anstånd med att betala skatt, korttidspermittering, varsel mm? Det ska vara enkelt att hitta rätt hjälp, och till företagsakuten kan du vända dig med dina frågor. Företagsakuten är kostnadsfri och allt som diskuteras är under sekretess.

Ring till Region Skånes Företagsakuten på telefonnummer: 040-675 34 80
Öppettider vardagar kl. 09.00–12.00 och 13.00–16.00


Svenskt näringsliv

Svenskt näringslivs samlingssida för näringslivet med tips och rådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tillväxtverket

Samlingssida med frågor och svar från Tillväxtverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Verksamt.se

Verksamt.se har samlat information från myndigheter som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Bland annat om anstånd med betalning till Skatteverket, nya regler vid sjukdom och om finansiellt stöd från Riksbanken.

Aktuell information på verksamt.se om coronaviruset (covid-19)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Nyhetsbrev

Vi vill gärna ge det stöd vi kan till det lokala näringslivet. Bland annat kan det vara att försöka förmedla information om det som händer som kan påverka näringslivet. Se till att du inte missar något, anmäl dig till Burlövs kommuns näringslivs nyhetsbrev här.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Anna Nilsson

040-625 63 29
anna.nilsson4@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Hon hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstemän beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:
2020-04-03