Burlövs kommun

Vi hittar vägar framåt!

De flesta företag har påverkats av osäkerheten under det rådande coronavirusets (Covid-19) framfart. Det är vår förhoppningen att företag i kommunen kommer klara de ekonomiska konsekvenserna, genom att arbeta smart och hitta nya lösningar för sina verksamheter. Burlövs kommuns näringsliv har kontaktat lokala företag för att ta del av lite tips som företagen vidtagit.

Burlövs kommuns näringsliv träffar FrontPac.

FrontPac är Skandinaviens ledande tillverkare av förpackningar i offsettryckt wellpapp. Företaget är beläget i Arlöv, och efter det senaste förvärvet av Antpac (2019) är de idag cirka 150 anställda och har en omsättning på omkring 300 miljoner SEK.


Martin Enocson vd på FrontPac berättar att företagsledningen identifierade tidigt att Corona kunde bli ett problem för koncernen; förpackningstillverkare, kontraktpackare och logistikpartner till företagets kunder har påverkats av epidemin. Läs hela intervjun med FrontPac här.


Burlövs kommuns näringsliv träffar Tårtrummet.

Tårtrummet är ett konditori med det lilla extra, där allt görs från grunden. En fikaoas med en härlig och personlig atmosfär i gemytliga Åkarp.


Maria Dahl driver Tårtrummet och hon berättar att Corona pandemin har påverkat henne framför allt med en enorm tankeverksamhet, att hålla sig fullständigt och konstant ajour med förhållningssätt och restriktioner. Det är många frågor som dygt upp: Hur gör jag rent praktiskt för att fortsätta driva Tårtrummet på ett säkert, tryggt och med största försiktighet? Läs hela intervjun med Tårtrummet här.


Skriv gärna och berätta!

Har ditt företag vidtagit nya smarta lösningar som fungerar bättre för verksamheten under rådande coronapandemi? Skriv gärna och berätta för oss. Vi kommer fortsätta göra intervjuer och publicera mer inspiration till nya vägar framåt.


Kontakt:

Anna Stening Frost

projektledare, Burlövs kommun

anna.frost@burlov.se

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Anna Nilsson

040-625 63 29
anna.nilsson4@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Hon hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstemän beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:
2020-05-06

Näringsliv & arbete