Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Årets Företagare Burlöv 2020 är Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk med företaget Nordgröna AB!

Nordgröna AB är Årets Företagare Burlöv 2020

Lars Johnson, Joris Oudendijk, Oscar Pressfeldt, Marie Nilsson och Rolf Östinge

Årets företagare korades under kommunalrådslunchen den 21 april 2021 i Möllegårdens trädgård. Pågrund av de rådande omständigheterna (covid-19) samlades en liten skara företagare och företagsammapersoner för att samtala om Burlövs kommuns vision och goda företagsklimat. Vi bjöds på företagspresentation av Nordgröna och god lunch från Segers mat.

- Jag glad att vi fick möjlighet att kora Årets Företagare Burlöv 2020 tillsammans med Företagarna Öresund under kommunalrådslunchen. Extra roligt var att utmärkelsen gick till unga och innovativa företagare som valt att etablera sig i Burlöv och som har sin största exportmarknad USA, säger Lars Johnson kommunalråd.


Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare, och koras av organisationen Företagarna Öresund i nära samarbete med Burlövs kommun.

 

- Vi är stolta över utmärkelsen som ett gott betyg på vårt hårda arbete. Det har varit en fantastisk resa från tillverkning hemma i studentrummet till försäljning på flertalet internationella marknader, säger Oscar Pressfeldt, Nordgröna.


Nomineringen lyder:

Som ett studentprojekt vid Lunds universitet fann grundarna av det blivande Nordgröna AB; Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk ett sätt att använda det mångsidiga materialet Fönsterlava för produkter i moderna vardagsrum och arbetsutrymme. Entreprenörerna har fortsatt utveckla nya produkter av det naturligt återväxande materialet sedan dess.


Det hela började på en regnig vandringstur i Sverige, då man upptäckte att renmossan hade förmåga att absorbera vatten och hålla tältets insida torr… och på den vägen är det. Företaget bildades direkt efter studierna 2014, och har utvecklat ett antal olika naturprodukter. Nordgröna AB har ett antal stora företag som sina kunder och en betydande del exporteras. Tillsammans med duktiga och engagerade medarbetare är företaget i snabb utveckling. Vi finner att Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk är värdiga mottagare av utmärkelsen Årets Företagare Burlöv 2020.


- Det är glädjande att våra lokala företagare visade stort intresse för att delta på lunchen. Jag hoppas att vid nästa kommunalrådslunch att fler har möjlighet att komma, avslutar Lars Johnson.

Senast uppdaterad: