Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Årets Mölledag bjöd på soligt väder, prisutdelningar och skoj för hela familjen

En kvinna står på en kulle och sjunger allsång framför en publik som sitter i gräset

Sandra Marielle gled runt och underhöll besökarna med sin fina stämma.

Mölledagen är ett årligt arrangemang som bjuder in besökare till Kronetorps mölla. Söndagen den 3 juli var det dags för årets arrangemang. Under dagen, som bjöd på strålande sol, fick besökarna testa på massvis av roliga familjeaktiviteter, äta god mat och njuta av trevlig musikunderhållning.

Stor uppslutning på årets Mölledag

Det strålande vädret lockade många glada Burlövsbor när Kronetorps Mölla öppnades upp för dagen. Besökarna fick njuta av solen och chansen att testa på många roliga aktiviteter. Förutom att gå på guidad tur av möllan lockades det bland annat med keramik och cyanotypi. För de som bara ville sitta i gräset bjöd Sandra Marielle och Erkand Morina på härlig allsång. Det serverades god fika, korv och baguetter - och stämningen var på topp!

En väderkvarn framför en klarblå himmel

Knappt ett moln syntes på himmelen över Kronetorps Mölla.

Stipendier och Miljöpris delades ut

Nytt för årets Mölledag är att stipendierna och miljöpriset som tidigare delades ut på Guldsöndagen fick ta plats i programmet. Kultur-, idrottsutövar- och föreningsledarstipendierna delades ut av Kristoffer Daag, ordförande i Utbildnings- och kulturnämnden. Burlöv kommuns miljöpris delades ut av Miljö- och byggnämndens ordförande Lisa Fritzin.

En ung kvinna med mörkbrunt hår står och håller upp ett diplom och en blombukett.

Emma Cerutti - årets mottagare av Burlöv kommuns kulturstipendium

Emma Cerutti mottog årets kulturstipendium med motiveringen:

Emma­ är­ en­ Burlövskonstnär­ som­ tidigare­ har­ haft­ l­yckade­ ­utställningar­ på Arlövsteatern­ och­ Arlövs­ bibliotek.­ Utöver­ sitt­ personliga konstnärskap är hon dessutom en stor förebild för Burlövs unga­ ­konstintresserade,­ som­ hon­ arbetat med­ i­ flera­ olika­ projekt­ och­ ­evenemang.­ Emma­ har­ med­ sin­ passion­ för­ konsten, sin­ humor,­ sin­ ­glädje­ och­ sitt­ ­engagemang­ lämnat­ stort­ avtryck­ på­ många­ barn och­ unga­ i­ ­kommunen.­ Burlövs­ kommun­ vill­ med­ detta­ kulturstipendium­ ­hylla Emma ­och ­stötta ­hennes ­framtida ­konstprojekt!

– Att få den äran att ta emot ett stipendium visar hur hårt jag och de andra i gruppen B-Art har jobbat för att bidra med aktiviteter till ungdomar, berättar Emma. Till en början är vi alltid lite oroliga över intresset, men när vi väl går ut och besöker skolorna märker vi direkt att det finns så många konstintresserade! Jag är stolt över gruppens och min egen insats. Jag är säker på att vi har skapat många minnen!

En ung kvinna med rött hår står och håller upp ett diplom och en blombukett.

Isabella Eek - årets mottagare av Burlöv kommuns idrottsutövarstipendium

Isabella Eek mottog årets idrottsutövarstipendium med motiveringen:

Isabella började träna taekwondo vid 7 års ålder och deltog i sin första tävling två år senare. De senaste fyra åren har hon tävlat i såväl SM som europeiska tävlingar och gjort mycket väl ifrån sig. I december ­gjorde­ hon­ ett­ fantastiskt mästerskap och­ vann­ sitt­ första­ SM-guld,­ vilket­ har­ lett­ till ­att ­Isabella ­fått ­äran ­att bli ­uttagen ­i svenska ­­juniorl­andslaget.­ Burlövs­ kommun­ vill­ med­ detta­ ­stipendium hylla­ och stötta­ Isabella­ i­ hennes­ framtida­ idrottskarriär!

– Min pappa nominerade mig i smyg, berättar Isabella. Jag blev väldigt chockad av att få höra att jag inte bara blivit nominerad utan även vunnit! Det gjorde mig så klart jätteglad! Stipendiet hjälper mig att fortsätta tävla och samla erfarenhet ute i Europa.

En kvinna ler mot kameran samtidigt som hon håller upp ett diplom och en blombukett.

Eliana Soto Rothe - årets mottagare av Burlöv kommuns föreningsledarstipendium

Eliana Soto Rothe mottog årets föreningsledarstipendium med motiveringen:

Eliana är den sammanhållande länken i Sakura To Katana Jujutsu,­ där hon ­lär ­ut självförsvar ­till ­både ­barn ­och ­vuxna. ­Förutom­sitt­ arbete som instruktör är hon även sekreterare i klubben. Eliana är en eldsjäl­ som­ älskar ­sporten.­ Hon ­är tidigare ­­tävlande ­och ­världsmästare­ i­ ­Combat­ Jujutsu,­ och­ hennes­ brinnande­ driv och engagemang­ gör­ att­ fler­ kan­ ta­ del­ av­ hennes­ kunskaper.­ Med­ detta stipendium vill­ Burlövs­ kommun­ uppmärksamma­ och ­stötta­ Elianas föreningsarbete.­ Vi hoppas­ och­ tror ­att ­hon ­kommer ­fortsätta ­vara ­en ­inspiration för ­många!

– Det var lite av en chock när jag fick samtalet, säger Eliana! När vår ordförande senare frågade om någon från kommunen hade ringt mig förstod jag direkt på hans min att det var han som skicka in nomineringen. Det känns väldigt roligt, men jag hade verkligen ingen aning!

Tre vuxna kvinnor och tre förskolebarn står och ler mot kameran. En av kvinnorna håller upp ett diplom och en annan håller i en blombukett.

Burlöv församlings förskola Lindhaga och Prästkragen - årets mottagare av Burlöv kommuns miljöpris

Burlöv församlings förskola Lindhaga och Prästkragen mottog årets miljöpris med motiveringen:

För att de med sin verksamhet hjälper barnen att utveckla sina kunskaper om hållbar utveckling och miljömedvetenhet. Ett miljötänk genomsyrar verksamheten med utomhuspedagogik, hållbara inköp och medvetna val i fokus. Förskolan är certifierad enligt Grön flagg och jobbar varje år efter ett nytt temaområde inom hållbar utveckling. Vi hoppas att Lindhagas och Prästkragens goda arbete med certifiering enligt Grön flagg kan sprida sig och utgöra ett gott exempel för fler förskolor och skolor!

– Vi kommer fortsätta arbeta för att väcka ett intresse för hållbar utveckling och en miljömedvetenhet hos barnen i vår undervisning på förskolan, berättar Petra Andersson, rektor. Nästa läsårs temaområde kommer bli hav och vatten, där vi kommer att arbeta med vattenrening och vattnets kretslopp. För vinstpengarna kommer vi att köpa in material till detta temaområde, exempelvis håvar och luppar. Vi kommer också ha en fest för barnen för att fira vårt miljöpris!

Missade du årets Mölledag? Eller vill du återuppleva den igen? Kolla på videon nedan:

Senast uppdaterad: