Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Årets stipendiater, pristagare och Hall of fame

två män i vita rockar och vita kepsar med diplom i handen och ballonger i bakgrunden

Årets föreningsledare: Peter Linders och Evert Lindén från Burlövs Mölleförening

Nu har årets föreningsledare, idrottsutövare, företagare och kulturstipendieat utsetts. I år har även en ny person valts in i Burlövs egna Hall of fame.

Föreningsledarstipendium

Som ordförande i Burlövs Mölleförening axlar Evert Lindén ledarrollen med stor kärlek till Kronetorps Mölla, kunnighet, pålitlighet och ett lika stort engagemang. Evert har den goda förmågan att även få andra att engagera sig, han värnar de kulturhistoriska värdena och är samtidigt progressiv och öppen för det nya! Burlövs kommun vill med föreningsledarstipendiet uppmärksamma en fantastisk gärning för en unik kulturmiljö!

Föreningsledarstipendium

Peter Linders är ledamot i styrelsen i Burlövs Mölleförening och aktiv i arbetet med underhåll och skötsel av Kronetorps Mölla. Peter är mycket engagerad, driven och påhittig och brinner för Möllan och resultatet av det arbetet ser vi i dag då möllan är i absolut bästa körbara skick. Burlövs kommun vill med föreningsledarstipendiet uppmärksamma en fantastisk gärning för en unik kulturmiljö!

Vithårig man med diplom i handen och färgglada ballonger i bakgrunden

Hall of fame: Hussein El-Alawi

Hall of Fame

Hussein El-Alawi väljs in till Hall of fame i Burlövs kommun år 2021 för sina kreativa och relevanta fotografier som speglar samtiden. Hussein är född 1973 i Bagdad, Irak och kom till Sverige 1991. Han har fotografering både som yrke och hobby. Hussein har en särskild förmåga att porträttera och lyfta fram olika människoöden, ofta med fokus på migration och integration. Hussein har varit engagerad på olika sätt i kulturlivet i Burlöv och skapande med ungdomar. I detta arbete har han varit en god pedagog och ödmjuk i sin framtoning. Kommunen vill genom att välja in Hussein El-Alawi till Hall of fame uppmärksamma honom som en god förebild för kommunen och dess invånare.

Kvinna med blont hår och diplom i handen framför ballonger i olika färger

Årets kulturstipendiat: Matilde Jensen

Kulturstipendium

Matilde Jensen från Åkarp har tränat och utbildats inom dans sedan unga år och har bl.a. tävlat på Salsa- VM i Florida där hon med sitt team vann i Bashata och kom tvåa i Salsa. Just nu pluggar Matilde sista året på en spetsutbildning i dans på Lunds Dans och Musikalgymnasium där hon har specialiserat sig på salsa och samba. Med stor målmedvetenhet och passion till dansen är Matildes mål att bli professionell dansare och Burlövs kommun vill med detta stipendium stötta Matilde mot fortsatt högre utbildning och följa hennes väg i dansen!

fyra personer på en altan framför en gräsmatta

Årets företagare i Burlöv 2020: Nordgröna AB

Årets Företagare Burlöv 2020

Som ett studentprojekt vid Lunds universitet fann grundarna av det blivande Nordgröna AB; Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk ett sätt att använda det mångsidiga materialet Fönsterlava för produkter i moderna vardagsrum och arbetsutrymme. Entreprenörerna har fortsatt utveckla nya produkter av det naturligt återväxande materialet sedan dess.

 

Det hela började på en regnig vandringstur i Sverige, då man upptäckte att renmossan hade förmåga att absorbera vatten och hålla tältets insida torr… och på den vägen är det. Företaget bildades direkt efter studierna 2014, och har utvecklat ett antal olika naturprodukter. Nordgröna AB har ett antal stora företag som sina kunder och en betydande del exporteras. Tillsammans med duktiga och engagerade medarbetare är företaget i snabb utveckling. Vi finner att Oscar Pressfeldt, Joris Oudendijk och Sander Oudendijk är värdiga mottagare av utmärkelsen Årets Företagare Burlöv 2020.

Brunhårig kvinna med diplom i handen framför ballonger av olika färger

Årets idrottsutövare: Sofia Fousek

Idrottsutövarstipendium

Sofia Fousek från Arlöv är en mycket hängiven golfspelare med målet att bli professionell och spela på LPGA-touren. Hon lägger ner mycket tid och engagemang både på fysisk och mental träning och kommer i augusti börja studera på Point University i Atlanta för att spela golf och studera marknadsföring. Burlövs kommun vill med detta stipendium uppmärksamma och stötta Sofia i hennes fortsatta högre utbildning för att nå alla sina drömmar och mål inom golf!

Senast uppdaterad: