Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Årets vinnare av Burlövs kommuns stipendier!

Tre personer har fått blommor och diplom utanför Kronetorps mölla

Alexander Hadevik, Boman Axelsson och Felicia Leventin är årets stipendiater.

Årets stipendier från Burlövs kommun delades ut under festligheterna på Mölledagen. Söndagen den 2 juli genomfördes för det årliga arrangemanget vid Kronetorps mölla.

 

Varje år uppmärksammas och prisas olika personer i kommunen för sina insatser inom kultur, idrott och föreningar. Årets stipendier delades ut av Kristoffer Daag, ordförande i utbildnings- och kulturnämnden.

Alexander Hadevik – årets mottagare av Burlövs kommuns kulturstipendium

Motivering

Alexander är en ambitiös, strukturerad och fokuserad ung musiker. Han spelar klarinett och tänker satsa på en karriär inom klassisk musik. Det är Andreas Mars, lärare på Burlövs Kulturskola, som inspirerat honom till detta. År 2022 tog Alexander studenten från Lars-Erik Larsson gymnasiet och studierna har fortsatt på Lunnevad folkhögskola, klassisk inriktning.

Som deltagare på den klassiska inriktningen får man musicera både solistiskt och i många olika ensembler, han spelar också 2:a klarinett i Lunds operettsällskap. Alexander upplever att han utvecklats som klarinettist och det har klarnat ytterligare att det är musiken som han vill satsa på. Nästa steg är satsa på att komma in på någon musikhögskola.

 

Alexander känner sig uppmuntrad av sitt stipendie.

Jag känner mig stolt att jag har kommit så långt med musiken att jag ens kan bli nominerad till priset. Det är som ett bevis på att alla timmar av övning har lönat sig.
Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra med pengarna än men det blir kanske en egen A-klarinett för pengarna.

Boman Axelsson – årets mottagare av Burlövs kommuns föreningsledarstipendium

Motivering

Boman brinner för friluftslivet och för allas möjlighet till att få ta del av det. Han har alltid allas välbefinnande i centrum och ställer alltid upp för föreningens medlemmar när så behövs. Att ha Boman som ordförande i vår ideella förening är guld värt. Han tar föreningslivet och sin roll däri seriöst och gör alltid det där lilla extra för att Friluftsfrämjandet i Burlövs kommun ska blomstra vidare. Förändringsarbetet han lett ihop med styrelsen har gett oss ringar på vattnet och gjort att föreningen fått fler och fler ideella ledare och mycket enklare för rekrytering av styrelsemedlemmar till föreningen.


Boman delar sina prispengar med ideella ledare

Priset som sådan känns jättekul samtidigt som det är själva nomineringen som värmer extra. Det är kul att det finns personer som tycker att man gör en bra insats.
Som jag ser det så är tack vare våra ideella ledare som planerar, genomför och synliggör vår verksamhet som jag varit aktuell som stipendiat, så priset kommer att gå till saker som de känner förenklar deras engagemang, saker som man kanske inte kan unna sig inom den normala budgeten.

Felicia Leventin – årets mottagare av Burlövs kommuns idrottsutövarstipendium

Motivering

Felicia har tränat taekwondo i över 10 år och profilerat sig inom taekwondon. Hon har tävlat i "standard klass" och tagit medaljer i SM, både individuellt och i par och team. Felicia är kortväxt och har därför möjligheten att även kunna tävla i "para-klasser"; hon är den första kortväxta tävlande i världen. I början av detta år gick en dröm i uppfyllelse då Felicia äntligen fick åka utomlands (German open) och tävla i para och samtidigt representera Sverige. Felicia vill visa och inspirera andra till att träna taekwondo, att det är en sport som passar alla oavsett om man är standard eller har någon funktionsnedsättning. Felicia är en sann glädjespridare som inte ser hinder utan möjligheter!

 

Felicia kommer använda sina prispengar till nya tävlingar.

Jag är väldigt glad och tacksam över att jag har fått stipendiet eftersom jag brinner väldigt mycket för taekwondo och sport över lag. Jag tänker använda stipendiet till att åka på taekwondotävling i t.ex Stockholm eller utomlands.

Senast uppdaterad: