Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlöv ger mycket god service i myndighetsutövning till kommunens företagare!

Burlövs kommun placerar sig på plats 18 i SKR:s mätning Insikt - undersökningen där Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) mäter servicenivån i landets kommuners myndighetsutövning. Burlövs kommun har klättrat 8 platser från i fjol och placerar sig på en fjärde plats i Skåne. I underkategorin ”Storstäder och storstadsnära kommuner” kammar Burlöv hem förstaplats i Sverige.

- Undersökningen visar att kommunen fortsätter förbättra sin redan höga service och myndighetsutövning gentemot företagare! Undersökningen visar också en stor förbättring av servicen vid bygglov för kommunens invånare. Burlövs kommun får Nöjd-kund-index 82, vilket är starkt resultat, säger Fredrik Löfqvist, kommundirektör.


- Målet är att Burlöv ska vara en attraktiv kommun att leva, arbeta och driva företag i. Vi har högt ställda mål och vi är alla eniga i vikten av ett gott företagsklimat, fortsätter Fredrik Löfqvist.

Bra bemötande och ökad tillgänglighet

- Avdelningen miljö- och byggs tjänstepersoner arbetar aktivt med att ge ett bra bemötande och ökad tillgänglighet för företagare, vilket bidrar till att företagarna är nöjda med servicen, säger Martina Zelenkova Olsson, miljö- och byggchef.


- Vi har satsat på att uppdatera webbplatsen med aktuell information och att göra den mer interaktiv. Ökad digitalisering i handläggningen gör att tid frigörs för oss att ge mer personlig service i de fall där det behövs och önskas, berättar Martina Zelenkova Olsson.

Insikt är en kvalitetsmätning som genomförs årligen av SKR

Burlövs kommun är en av de deltagande kommunerna i undersökningen Öppen jämförelse Företagsklimat 2022. Insikt är en kvalitetsmätning som genomförs årligen av SKR för att se hur väl de svenska kommunerna genomför sina myndighetsuppdrag och service gentemot företagare. Undersökningen genomförs bland annat inom myndighetsområdena bygglov, miljö- och hälsa samt livsmedelskontroll genom att företag som varit i kontakt med kommunen lämnar sina omdömen. Undersökningen mäter kvaliteten i allt från hur väl företaget känner sig informerat, vilken serviceattityd vi har, hur vi håller tiderna, vilken kompetens vi har och flera andra värden.


- Det är glädjande att få ännu ett positivt besked och det stärker oss under vår pågående utvecklingsresa, säger Sara Vestering (M), kommunstyrelsens ordförande.


- Stort grattis till Hörby som i år tar hem förstaplatsen med NKI 87! Allt fler kommuner får höga betyg på NKI 70 eller högre, vilket vi ser som en glädjande utveckling. Burlövs kommun arbetar aktivet tillsammans med Malmö-Lundregionens kommuner och tar fram verktyg för bättre service och förståelse för företagare vid handläggning. Ett arbete som vi hoppas ska ge gott resultat för både företagare och invånare, avslutar Sara Vestering.


Burlövs kommuns placeringar:

2022, plats 18 NKI: 82

2021, plats 26 NKI: 80

2020, plats 46 NKI: 77

Senast uppdaterad: