Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlövsföretagare koras till Årets Unga Företagare i Skåne 2022

en man och en kvinna med blomsterbuketter och pris i handen

Marcus och Maria Seger

Stort grattis till de lokala företagarna Maria och Marcus Seger med företaget Segers Mat AB som korats till Årets Unga Företagare i Skåne 2022.

Verksamma i både Arlöv och Åkarp

Segers Mat AB bildades 2019 med inriktning på leverans av mat och catering i lokaler i Arlöv. Under pågående pandemi etablerade Maria och Marcus sig i Åkarp och har lyckats skapa en ny efterlängtad mötesplats i nytt koncept i gamla anrika Möllegården. På Möllegårdens Mat & Möten får man som gäst både en kulinarisk och kulturell upplevelse. Den 20 juni öppnar de även Segers Söta, ett konditori mitt i skånska myllan bredvid företaget Classicum Växthus AB. Där kommer Segers att bjuda på en magisk smakresa från salt till sött.


– Det är ett inspirerande familjeföretag som med entreprenörskap och kvalitet etablerar, utvecklar och tar värdskap för mötesplatser både i Arlöv och i Åkarp. Maria och Marcus är aktiva i det lokala näringslivet och brinner lite extra både för prao, sommarpraktik och skolfrågor, säger Fredrik Löfqvist, kommundirektör.


- Utmärkelsen betyder väldigt mycket för oss! Det är hedersfyllt att bli utnämnd till Årets Unga Företagare i Skåne! Detta pris är ett kvitto på att trotts alla yttre omständigheter kan vi verka som en förebild för andra företagare genom vårt engagemang för medarbetare, hållbarhet och vårt driv i att fortsätta bygga bolag där vi inte tummar på varken värdskap eller kvalité, säger Marcus Seger.


- En vecka innan pandemin bröt ut valde vi att satsa fullt ut på Segers Mat AB genom att säga upp våra fasta anställningar. Vi har tagit snabba beslut, reviderat våra beslut och framför allt har vi lyssnat in gästernas önskemål. Vi har skapat ett varierat utbud samtidigt som vi har värnat om våra medarbetare som kämpat tillsammans med oss. Tillsammans har vi skrattat, gråtit och ofta pushat varandra i att fortsätta framåt och uppåt för ett bättre företagande. Tack vare stöd från omgivningen och finansiellt stöd från Almi har vi kunnat expandera i önskad takt, berättar Maria Seger.


Möjlighet att bli Årets Unga Företagare Sverige

Maria och Marcus Seger kan nu titulera sig Årets Företagare Burlöv 2021 och Årets Unga Företagare Skåne 2022 och har chansen att ta hem den prestigefyllda titeln som Årets Unga Företagare i Sverige. Riksfinalen går av stapeln den 14 oktober 2022 och hålls i Blå hallen i Stockholms Stadshus.


– Vi gläds åt Maria och Marcus framgångar och deras positiva utveckling med Segers Mat AB, Möllegårdens Mat & Möten och Segers Söta. Vi håller tummarna och hoppas de vinner det hedersamma priset Årets Unga Företagare Sverige. Stort lycka till, säger Amelie Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande.


Organisationen Företagarna

Pris för Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut av organisationen Företagarna och går till företagare som genom framgångsrikt företagande bidrar till lokalsamhället och är en förebild för andra. I Burlövs kommun delas utmärkelsen ut av Företagarna Öresund i samarbete med kommunen.

Senast uppdaterad: