Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlövsföretag uppmärksammades vid Företagarnas gala i Stockholm

Årets Företagare i Sverige gick av stapeln den 14 oktober 2022, vilket delas ut årligen av organisationen Företagarna och är ett av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare. Våra lokala företagare Maria och Marcus Seger var på plats och representerade Skåne i finalen i tävlingskategorin Årets Unga Företagare Sverige.

- Burlövs kommun är stolta över att se lokala företag uppmärksammas på den nationella scenen, säger Amelie Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande.


- Utmärkelsen Årets Unga Företagare Skåne betyder mycket för oss! Hedersutmärkelsen är ett kvitto på att trotts alla yttre omständigheter kan vi verka som en förebild för andra företagare genom vårt engagemang för medarbetare, hållbarhet och vårt driv i att fortsätta bygga bolag där vi inte tummar på vare sig värdskap eller kvalité, säger Marcus Seger.


- Resan har bara börjat och våra värderingar och starka visioner driver oss framåt tillsammans med våra medarbetare i denna intensiva tillväxtfas. Yttre omständigheter har fått oss att utmanas och gjort oss högt motiverade att leverera kvalitativa upplevelser för våra gäster samt att vi bidrar till fler arbetstillfällen, säger Maria Seger.


– Det är ett inspirerande familjeföretag som med entreprenörskap och kvalitet etablerar, utvecklar och tar värdskap för Burlöv. Maria och Marcus är aktiva i det lokala näringslivet och brinner lite extra både för prao, sommarpraktik och skolfrågor, säger Fredrik Löfqvist, kommundirektör.

Om företaget

Maria och Marcus Seger med företaget Segers Mat har tidigare utsetts till Årets Unga Företagare i såväl Burlöv 2021 som Skåne 2022. Segers Mat AB bildades 2019 inom catering och restaurangbranschen i lokaler i Arlöv. Under pandemin etablerade Maria och Marcus sig i Åkarp och har lyckats skapa en ny efterlängtad mötesplats i nytt koncept i gamla anrika Möllegården. På Möllegårdens Mat & Möten får man som gäst både en kulinarisk och kulturell upplevelse. Nu finns de även i grannkommunen med Segers Söta.


Maria och Marcus hamnade utanför pallplats denna kväll, men spred glädjen om företagande och Burlöv kvällen igenom.

Följande finalister prisades

Företagarna hyllade alla Sveriges företagare under en galakväll i Stockholms Stadshus.

  • Peter Mossbrant och Magnus Andersson, Derome korades till Årets Företagare Sverige 2022.
  • Robin Åström, Emil Smith och Gustaf Smith, Wehype Global korades till Årets Unga Företagare Sverige 2022.


Årets Unga Idé 2022 gick till följande tre:

  • Alexander Olivera, Nodon/Nodono Technology AB.
  • Siddhartha Khandelwal, Walkbeat AB.
  • Ellen Andreasson och David Albinsson, Envue Technologies AB.

Senast uppdaterad: