Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlövs kommun är nominerad till Sveriges KvalitetsKommun 2021!

Nominerad Sveriges Kvalitetskommun

Den 17 maj presenterades de nominerade till utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun av Svenska kvalitetsmässan. Burlövs kommun har – som en av fem kommuner – blivit nominerad till Årets KvalitetsKommun 2021. Utmärkelsen delas ut vartannat år sedan 2003 och tilldelas den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Johnson om nomineringen:

- Burlövs kommun är en fantastisk plats att leva, verka och bo i. Vi är också en starkt växande kommun som människor vill flytta till. Detta är en utveckling vi vill fortsätta bygga på, samtidigt som vill vi bygga ett hållbart samhälle där befolkningstillväxten sker i samma takt som utbyggnaden av kommunal och privat service.


Kommundirektör Lars-Åke Ståhl om nomineringen:

- Burlövs kommun har en budget i balans. Det är en bra grund att stå på i vårt utvecklingsarbete där vi är långt ifrån lagom. Vi förnyar, vi skapar nya partnerskap, vi driver på. Vi arbetar strukturerat med att utveckla och förbättra våra verksamheter och metoder. Genom små steg flyttar vi hela tiden fram positionerna och testar våra gränser. I allt vi gör är medborgaren i fokus.


Nästa steg i processen

Sveriges Kommuner och Regioner kommer att genomföra en resultatanalys för de kommuner som nominerats. Vilken kommun som slutligen står som vinnare av titeln Sveriges KvalitetsKommun 2021 bestäms av en jury. Vinnaren koras den 7 mars 2022 i samband med Kvalitetsmässan.


För mer information om Årets Kvalitetskommun: www.kvalitetsmassan.se.

 

För information, vänligen kontakta:

Kommunstyrelsens ordförande Lars Johnson, 040-625 62 45
E-post: lars.johnson@burlov.se

Verksamhetscontroller Madeleine Tham, 040-625 69 09

E-post: madeleine.tham@burlov.se


Senast uppdaterad: