Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Burlövs kommun visar på gott företagsklimat!

I veckan släppte Svenskt Näringsliv en del av sin årliga undersökning om företagsklimatet i de svenska kommunerna. När företagarna får ge ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet visar siffrorna att Burlövs kommun fortsätter med ett positivt besked på 4,04 och placerar sig på en tredjeplats i Skåne.

Om vi jämför det sammanfattade omdömet över tid, så är det en dipp från i fjol då Burlövs kommun mätte 4,21 men något bättre än 2020 års sammanfattade omdöme på 4,02.

 

- Företag och företagares åsikt är viktig för kommunen och det sammanfattade omdömet visa att Burlövs kommun befinner sig på en hög nivå, vilket vi också ser i andra relaterade mätningar som SKR:s undersökning Insikt och att vi var nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2021, säger Fredrik Löfqvist, kommundirektör.

 

- Det är ett positivt besked att kommunen fortsätter att placera sig i toppen, på en tredjeplats strax efter Höganäs (4,05). Bäst resultat i Skåne har Staffanstorps kommun som tar ett stort kliv uppåt och landar på 4,37. Samtliga tre kommuner ligger en bra bit över snittet för Skåne och för Sverige alla kommuner, säger Anna Stening Frost, näringslivssamordnare.

 

- Vi ser i Svenskt Näringslivs undersökning att minskad brottslighet, ökad trygghet och en bättre samverkan mellan skola och näringsliv är för företagen prioriterade områden för ett ännu bättre näringslivsklimat, säger Krister Persson, näringslivssamordnare.

 

- I höstas startade Burlövs kommun ett arbete med brottsförebyggande åtgärder tillsammans med företagare för att hjälpa varandra, ett arbete vi kommer att fortsätt utveckla. Vi har flera planerade samverkansprojekt mellan skola och företagare som startar upp efter sommaren, som bland annat nya företagardagar för årskurs 8 samt att elever i årskurs 6 från Tågarpsskolan skall intervjua företagare och sända intervjuerna i podd, säger Krister Persson.

 

- Burlövs kommun har högt ställda mål och den politiska ledningen är eniga i vikten av ett gott företagsklimat. Vi kommer jobba vidare med enkätresultatet och sätta upp prioriterade förbättringar i dialog med företagare, tjänstemän och politiker, säger Fredrik Löfqvist.

 

Läs mer om undersökningen

Gå gärna in på www.foretagsklimat.se och läs mer om Svenskt näringslivs undersökning, rankingen släpps den 28 september 2022.

 

- För att fira gott företagsklimat kommer kommunen bjuda in till Tårtkalas i samband med att Svenskt Näringsliv släpper rankingen. Inbjudan kommer gå ut efter sommaren, avslutar Anna Stening Frost.

Senast uppdaterad: