Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Ett rejält första spadtag för Kvarteret Hanna

Tre män och en kvinna tar ett gemensamt spadtag med hjälp av en spade som har fyra handtag. De kastar upp jord i luften och ler.

Fredrik Löfqvist, kommundirektör, Anna Heide, affärsutvecklingschef Trianon, Tomaz Bodmark, VD Betonmast Malmö och Morgan Palmgren, affärsutvecklare Trianon tog ett entusiastiskt första spadtag på bygget för Kvarteret Hanna.

Onsdagen den 29 juni samlades representanter från Burlövs kommun, Trianon fastigheter och entreprenaden Betonmast för att gemensamt fira att bygget av Kvarteret Hanna dras igång.

Onsdagseftermiddagen bjöd på strålande väder när byggarbetsplatsen för Kvarteret Hanna skulle invigas. Det bjöds på passande musikunderhållning i form av Nationalteaterns klassiska låt "Hanna från Arlöv" och tal av representanter från kommunen, fastighetsbolaget Trianon och entreprenaden Betonmast.

Projektet blir ett startskott på den kommande stadsutvecklingen i Burlöv

Kvarteret Hanna blir ett hybridkvarter med 110 lägenheter samt kontor, verksamhetslokaler, folktandvård och vårdcentral. Projektet knyter samman med flera andra viktiga stadsbyggnadsprojekt i området, bland annat det nya stationsområdet kring Burlövs Station. Härifrån kommer pendlare kunna hoppa på tåget var 10:e minut, med bara fem minuter till Malmö och sju minuter till Lund. Kring pendlarstationen kommer ett nytt centrum för hela kommunen att växa fram.

En man i blåa kläder står på en gräsplätt och håller tal med hjälp av en mikrofon.

Kommundirektör Fredrik Löfqvist höll ett tal som fokuserade på framtidens vision av området som en ny stadskärna i Burlöv.

– Kvarteret Hanna är ett exempel på hur vi tar tillvara på de platser vi redan har i kommunen, säger Fredrik Löfqvist, kommundirektör i Burlövs kommun. Det är hållbarhet och framåttänk på rätt sätt! Resultatet blir ett hybridkvarter med ett pendlingsläge som många efterfrågar och startskottet till den kommande stadsutvecklingen kopplad till området runt Burlövs station och Burlöv Center.

Vill du läsa mer?

Senast uppdaterad: