Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2019-05-17

Filmläger för unga tjejer med ad(h)d-diagnos

Kvinna som spelar in film till sin vlogg.

Tycker du att det skulle vara roligt att lära dig filma och redigera och är beredd att genom film berätta om erfarenheter från din skoltid? I så fall kan du anmäla dig till vårt filmläger! Vårt mål är att filmerna som görs under lägret ska användas som undervisningsmaterial för lärare Burlövs kommun med målet att öka kunskapen om ad(h)d, men också kunna vara en källa till inspiration och förståelse för andra tjejer.

För första gången någonsin ska Film i Skåne tillsammans med Burlövs kommun arrangera ett filmläger för tjejer, 15–18 år, med ad(h)d- diagnoser. Vi kommer att arbeta i Ystad Studios Visitor Center, ett upplevelsecenter för film. Centret ligger bredvid Film i Skånes professionella inspelningsstudio där bland annat teveserien Bron har spelats in. Lägret hålls mellan den 16-19 juni.

Vad kommer vi att göra?

Under filmlägret kommer workshops med praktiska övningar (film, redigering och drama) blandas med diskussioner. Som avslutningsuppgift kommer du att få göra en dokumentär övning på temat ”Jag är”, då du får göra en film om dig själv och din skoltid.

 

På kvällarna gör vi olika kul aktiviteter tillsammans som exempelvis grillning, ett kvällsdopp i havet, filmvisningar, sång och musik. Lägret avslutas på kvällen den 19 juni med en filmfestival. Då visas filmerna som gjorts under lägret för föräldrar, syskon och andra intresserade.

Senast uppdaterad:
2019-05-17