Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Företag i tillväxtprojekt expanderar

blommor i Burlöv

Hösten 2017 startade Burlövs kommun upp projektet: Tillväxtresan – genom innovation och mångfald. Målet är att de deltagande företagen ska få utbildning så att de kan expandera genom tillväxt på olika sätt. Projektets insatser har gett resultat och två av de deltagande företagen har idag utvidgat sina verksamheter till nya orter.

Under cirka 1,5 år har de deltagande företagen bland annat fått konsultstöd, workshops, föreläsningar, kurser och företagsspecifika utbildningar för att utveckla medarbetare och organisation så att de kan göra en tillväxtresa.

Det är glädjande att de kompetenshöjande insatserna har gett resultat. Flera företag har vuxit med mer kompetens inom företaget och dess medarbetare, samt med en attityd om att det är möjligt att nå sin vision, säger Malin Lang som är projektledare på Burlövs kommun.

Företag expanderar till andra orter

Två av projektets företag som har expanderat till fler orter är det lokala företaget HMC Företagshälsa som ingår i Hälsomedicinskt Center-koncernen samt företaget Nyttoliv Hälsocenter.
– HMC företagshälsa har en tydlig vision om att alla ska ”bli friskare av jobbet”, vilket vi på bästa sätt vill hjälpa våra anslutna företag med, berättar Patricia Cedervall, verksamhetschef på HMC Företagshälsa.


– Vi vill inte ha för stora företagshälsovårdsenheter utan öppnar då hellre en ny enhet i närheten. HMC Företagshälsa märker att det finns ett ökat tryck från företag att ansluta sig till vår företagshälsovård och då vill vi kunna erbjuda en enhet i närheten. Nu finns vi lokalt i Burlöv, Staffanstorp, Landskrona och snart även i Malmö, fortsätter Patricia.


Med tydliga satsningar har företaget även behövt rekrytera ny personal. HMC Företagshälsa har förstärkt sitt team med flera företagssköterskor och företagsläkare under det gångna året. Patricia berättar att det finns ett stort intresse att arbeta på HMC Företagshälsa och rekryteringarna har flutit på smidigt.


– Nästa steg i företagets utvecklingsresa efter etableringen i Malmö är att ta ett tydligare kliv in i den digitala eran och erbjuda fler digitala tjänster till kunderna, avslutar Patricia.

Ökad omsättning och fler anställda

Hans Breisner driver Nyttoliv Hälsocenter tillsammans med sin fru Ingrid Banheden Breisner. De har nu öppnat nya lokaler där de erbjuder yoga och olika friskvårdsbehandlingar.


– Vi ökade vår omsättning förra året med 61 procent och personalstyrkan med nästan en heltidstjänst. Nyttoliv har skapat ytterligare en facebooksida för våra nya kunder där vi sprider information om vårt utbud, berättar Hans Breisner som är vd för företaget.
– Med vår expansion kan fler kunder ta del av vårt utbud och de anpassade tjänster som det finns ett stort behov av. Framförallt medicinsk fotvård, massage och ekologiska ansiktsbehandlingar med ekologiska produkter från svenska leverantören Maria Åkerberg, fortsätter Hans.


– Vår nästa nyhet på marknaden är att vi har köpt in en mycket spännande produkt, patenterade hållningsvästar, som i huvudsak säljs på nätet. Produkten har stor potential, och har sedan starten 2007 sålts i över 50 000 exemplar i 39 länder och vi ser ett ökat behov av dessa hälsovästar även lokalt i Svedala och Vellinge, säger Hans.


– Det är roligt att Burlövs kommun, genom Tillväxtresan, engagerar sig för små och medelstora företag. Att delta i projektet har varit både utvecklande och inspirerande för mig som företagare, avslutar Hans.

Senast uppdaterad: