Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2019-04-11

Förskoleklass och fritidshem höstterminen 2019

fyra tjejer och en lärarinna i skolan

Förskoleklassen börjar den 21 augusti och skoldagen är måndag till fredag mellan kl. 08.15 och 13.15. Sedan 2018 är förskoleklassen obligatorisk. Det betyder att barnen måste vara i skolan varje dag. Ledigheter beviljas endast i undantagsfall och du måste ansöka i god tid innan.

Förskoleklassen följer skolans läsår. Läsårstiderna för 2019-2020 i Burlövs kommun hittar du här.

För de elever vars föräldrar jobbar eller studerar och som behöver fritidshemsplats måste ansökan om fritidshemsplats göras. Det gör du på Burlövs kommuns webbplats, e-tjänst förskola och fritidshem.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fritidshemmet startar tisdagen den 13 augustiför de barn som ska börja i förskoleklass.

 

Övergången från förskola till fritidshem sker lite senare i år. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för en mer samlad start och en positiv inskolning för våra sexåringar som ska börja på fritidshem.

Uppsägning av förskoleplats

För de barn som går i allmän förskola (15 timmar i veckan) avslutas förskoleplatsen automatiskt den 14 juni 2019. För de barn som har 20-timmarsplats/heltidsplats avslutas förskoleplatsen automatiskt den 12 augusti 2019. Om du önskar säga upp platsen tidigare är uppsägningstiden 1 månad gör du det på Burlövs kommuns webbsida, e-tjänst förskola och fritidshemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (gäller kommunala förskolor – för fristående förskolor kontakta respektive förskola).

Förskola och fritidshem stängda 12 augusti

Den 12 augusti är det stängt på kommunens förskolor och fritidshem. Vid behov av omsorg för den dagen var god kontakta respektive förskolechef. (Observera att fristående förskolor kan ha andra läsårstider än kommunen – kontakta respektive förskola för information).

Senast uppdaterad:
2019-04-11