Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Framtidens förskolor och skolor byggs i Burlöv

ett par barnhänder staplar klossar i form av hjul ovanpå varandra

Just nu händer det mycket inom skolans och förskolans värld i Burlöv. Bygget av Grönebo förskola har påbörjats, och planeringen för Rusthållaregårdens förskola, Kronetorpskolan och utbyggnaden av Tågarpskolan är i full gång.

I samband med Burlövs stora befolkningsökning pågår en storsatsning på skolan och förskolan i kommunen. Flera byggprojekt är startade och planerade i takt med att Burlöv växer.

Grönebo förskola för 120 förskolebarn

Först ut är Grönebo förskola, som planeras stå klar januari 2023. Grönebo förskola, som byggs vid Grönvägen i Arlöv, kommer att rymma 120 förskolebarn och ha en area på 1840 kvadratmeter. På sina två våningsplan kommer det att finnas massor med pedagogiska ytor där barnen kan lära och utvecklas.

Rusthållaregårdens förskola i centrala Arlöv

Mitt i Arlöv, bredvid kyrkan, kommer Rusthållaregårdens förskola att byggas. För tillfället är projektet i planeringsstadiet, och förskolan planeras att bli klar december 2024. Rusthållarens förskola blir något mindre än Grönebo med plats för 80 barn. Förskolan får sitt namn från den gamla gård som för tidigare låg på fastigheten. Den nya förskolan ska knyta an till Arlövs kulturmiljö och den befintliga, grönskande trädgårdens karaktär ska i största mån behållas.

Fler grundskoleplatser i framtiden

Det satsas även i grundskolan i Burlöv med flera planerade byggprojekt. Först ut på skolfronten är Tågarpskolan i Arlöv, som får en tillbyggnad med fyra nya klassrum. Även en restaurang för 450 elever ska byggas. Tillbyggnaden planeras vara genomförd till juli 2023.

Planer för 600 elever på Kronetorpskolan

Även planeringen för Kronetorpskolan är igång. Skolan beräknas rymma 600 elever och ha en tillhörande idrottshall. Skolan kommer att bli den första av flera i Kronetorpstaden och planeras stå färdig augusti 2024.

Senast uppdaterad: