Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Fredrik Löfqvist blir ny kommundirektör i Burlövs kommun

Fredrik Löfqvist tillträdande kommundirektör och Amelie Gustafsson (M) kommunstyrelsens ordförande

Vid kommunstyrelsens möte den 11 oktober har Fredrik Löfqvist utsetts till ny kommundirektör i Burlövs kommun. Fredrik har lång erfarenhet från offentlig sektor, både som kommundirektör och från förvaltningschefstjänster inom samhällsbyggnadssektorn.

Kommundirektör för en expansiv kommun

- Vi är glada att kunna presentera en så välmeriterad och erfaren ledare som Fredrik. Vi hälsar honom varmt välkommen till Burlövs kommun för att tillsammans med alla chefer och medarbetare fortsätta utvecklingsresan för Burlöv. Uppdraget som kommundirektör kommer att präglas av tillväxt och framåtanda, säger kommunstyrelsens ordförande Amelie Gustafsson, (M).


Fredrik kommer till en expansiv kommun, där uppdraget är att leda kommunen i stark tillväxt, inom såväl samhällsutbyggnad som i leverans av välfärd till våra medborgare. Valet föll på Fredrik, som har en välgrundad bakgrund och erfarenhet från offentlig sektor.


Fredrik kommer närmast från Svedala kommun, där han idag är teknisk chef. Han har dessförinnan varit kommundirektör i Svalövs kommun. Förutom uppdraget som kommundirektör kommer Fredrik Löfqvist tillträda som VD för koncernbolaget Skärfläckan AB.

Tillträder den 12 januari 2022

Fredrik Löfqvist tillträder som kommundirektör i Burlövs kommun den 12 januari och efterträder kommundirektör Lars-Åke Ståhl, som kommer att gå i pension under våren nästa år.


- Det är med stor glädje och förväntan jag tar mig an det här uppdraget. Jag har följt Burlövs utveckling och tillväxt de senaste åren och ser fram emot att få vara en del i byggandet av en attraktiv storstadskommun med ett fantastiskt läge. I Burlöv skapas möjligheter som jag mer än gärna vill vara med och främja, säger Fredrik Löfqvist.

Kontakt

Amelie Gustafsson (M)
Kommunstyrelsens ordförande
040-625 66 80
amelie.gustafsson@burlov.se

Senast uppdaterad: