Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Kommundirektören i Burlövs kommun går i pension

Kommmundirektör Lars-Åke Ståhl på utomhusbild

Kommundirektören i Burlövs kommun och vd i koncernbolaget, Skärfläckan AB, Lars-Åke Ståhl kommer att gå i pension under våren 2022. Efter cirka 8 år som kommundirektör i Burlövs kommun och i samband med förberedelserna inför ny mandatperiod 2023 är det bästa läge för kommun och person.

Lars-Åke Ståhl kommenterar sitt beslut

- För mig och för Burlövs kommun är det rätt läge att ge plats för nästa kommundirektör inför valet 2022 och ny mandatperiod från 2023. Jag har haft fantastiskt roliga år i Burlöv och i Burlövs kommun. Förutsättningarna för att kunna bidra till kommunens utveckling är och har varit riktigt, riktigt bra. Burlövs kommuns goda resultat i till exempel Kommunkompassen, våra fortsatt höga ambitioner till exempel arbetet med Vision 2040, och tillväxttakten lägger grunden för framtiden.

Rekryteringsprocess leds av kommunstyrelsens ordförande

Rekryteringsprocessen har börjat med syfte att ha näste kommundirektör och koncern-vd på plats i december 2021. Rekryteringen leds av kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Johnson lämnar följande kommentarer

- Lars-Åke har stöttat oss förtroendevalda i vått och torrt. Han har med tydlighet lett tjänstemannaorganisationen och bidragit till kommunens goda resultat under en tillväxtperiod i Burlöv som är i svensk toppklass. Burlövs kommun står inte stilla. Det växer fram bostäder i hela kommunen, näringslivet och kommunikationsmöjligheterna stärks ytterligare.

 

- För näste kommundirektör gäller det att bland annat att ta tillvara det nya läget och kommunikationsmöjligheterna kring stationen, Burlöv C. Möjligheterna är mycket stora och arbetet med Vision 2040 visar vägen, avslutar Lars Johnson.

Kontakt och frågor

Lars Johnson, kommunstyrelsens ordförande

040-625 62 45

Senast uppdaterad: