Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Kommunstyrelsens ordförande Amelie Gustafsson lämnar rollen i Burlöv

Kommunstyrelsens ordförande Amelie Gustafsson (M)

Nuvarande kommunstyrelseordförande, Amelie Gustafsson (M), meddelar att hon kommande mandatperiod, om Moderaterna skulle få förtroendet att leda kommunen, inte kommer att kandidera till rollen som ordförande för kommunstyrelsen. Det är ännu inte klart hur Burlövs kommun kommer att styras efter valet.

Moderaterna har styrt i Burlöv 2018-2022

Moderaterna har styrt i Burlöv och har lett kommunstyrelsen. Sedan Lars Johnsson lämnade rollen som ordförande 2021 har Amelie Gustafsson innehaft uppdraget.


- Det har varit mycket lärorikt och en fin förmån att få leda Burlövs kommun under drygt ett år. Jag har dock beslutat mig för att återgå till det privata näringslivet och har fått en ny tjänst som jag kommer att tillträda den 1 november, säger, Amelie Gustafsson.


- Burlöv är inne i en oerhört expansiv fas och arbetet har varit intensivt. Jag har trivts väldigt bra med alla de fantastiska tjänstepersoner som jag arbetat med under denna tid. Jag har även uppskattat alla de företagsbesök och allt arbete som gjorts med näringslivet. Vi har verkligen många framgångsrika företag i kommunen.


- Avslutningsvis är jag väldigt stolt över det fina samarbete vi har fått till mellan de olika partierna under denna mandatperiod. Oavsett hur Burlöv kommer att styras under kommande mandatperiod är jag övertygad om att fortsatt god samverkan kommer vara en framgångsfaktor för att nå kommunens mål och vision.

Fortsatt aktiv inom Moderaterna

Amelie Gustafsson kommer fortsatt att vara aktiv i politiken för Moderaterna, men begränsa sina uppdrag för att kunna ta sig an sin nya roll utanför politiken.

Senast uppdaterad: