Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina

Blue and yellow colors of the national flag of Ukraine

Burlövs kommun följer utvecklingen av situationen i Ukraina och har en god beredskap. Nationella myndigheter ansvarar för att bevaka händelseutvecklingen och kopplar in kommunen om det sker något som förväntas ha en direkt påverkan på kommunens verksamheter.

Här hittar du länkar till information där du kan läsa mer.

Var källkritisk och följ utvecklingen på krisinformation.se

En viktig uppgift för oss alla är att vara uppmärksam på den information som vi får till oss och att inte sprida rykten eller felaktig information vidare. Sök därför information från trovärdiga källor. På Krisinformation.se finns samlad information från svenska myndigheter. Där kan du också läsa om hur du kan hantera eventuell oro, både hos dig själv och hos barn. Krisinformation.se: Om kriget i Ukraina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Migrationsverket

Migrationsverket har samlat vanliga frågor och svar om vad som gäller för personer från Ukraina. Migrationsverkets information med anledning av situationen i Ukraina. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om att förebereda sig för kris och krig

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) uppmanar människor att förbereda sig för en kris- eller krigssituation. Det finns en broschyr som riktar sig till vad du som privatperson kan tänka på och hur du kan förbereda dig. Broschyren har år 2018 skickats till alla hushåll i Sverige.
MSBs broschyr om krisen eller kriget kommer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om hur du kan förbereda dig

Burlövs kommuns information om krisberedskap för privatpersoner

Skyddsrum

Du tillhör inget särskilt skyddsrum utan använder det som finns närmast. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som har det övergripande ansvaret för skyddsrummen i Sverige. Varje enskild fastighetsägare har ansvar för skyddsrummen i sina fastigheter.
MSB har en "Skyddsrumskarta" där du kan se var ditt närmaste skyddsrum ligger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

MSB: Vanliga frågor och svar om skyddsrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Så kan du prata med barn och unga om kriget i Ukraina

Det kan vara svårt att prata med barn och unga om det som händer just nu. Bris och Försvarsmakten har tagit fram råd för hur du som vårdnadshavare eller skolpersonal kan prata med barn om deras oro. Försvarsmaktens information: Att prata med barn om oro för omvärldsläget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: