Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Medborgarservice: – Vad kan vi hjälpa till med?

Fyra kvinnor och en man poserar på en grön gräsmatta.

Välkommen till Medborgarservice hälsar Eva, Emelie, Tim, Elisabeth och Michaela.

Det är till oss i Medborgarservice du vänder dig när du har ärenden som rör kommunen.  Vi finns till för kommunens medborgare, företag, föreningar och för besökare som vi hjälper och vägleder i olika frågor. 

För att du ska få snabbare service

Du som kontaktar kommunen ska enkelt och snabbt få hjälp med din fråga. Det kan vara att komma i kontakt med rätt tjänsteperson eller få reda på hur du ska gå till väga för att göra en ansökan. Genom tillgång till flera olika verksamhetssystem och kompetens om att svara på frågor kan vi i de flesta fall lösa ditt ärende direkt. Annars hittar vi en lösning tillsammans med våra kollegor i organisationen. Vårt uppdrag är att avlasta våra kollegor i kommunen så att de kan lägga tid på sådant som kräver deras expertkunskap, samtidigt som du får snabbare service.

Till exempel hjälper vi dig med följande frågor:

  • ansökan till barnomsorg
  • ta fram fakturor
  • lämna ut ritningar
  • borgerlig vigsel
  • hyra någon av kommunens lokaler
  • vägledning och råd i konsumentfrågor.

Tillgång till dator och skrivare

I Medborgarhuset har vi en dator där du kan få hjälp och vägledning av oss direkt på plats. Vi har även en skrivare där du kan skriva ut de dokument du är i behov av eller så kan vi skanna in dokument om du vill ha dem digitalt.

En väg in

Utöver att svara på frågor, informera och vägleda arbetar vi även med interna uppdrag inom den kommunala organisationen. Det kan bland annat vara att signalera till våra verksamheter om vår information på webben eller e-tjänst inom ett visst område behöver förtydligas eller förenklas. Vi strävar ständigt efter att bli bättre och tar gärna emot dina synpunkter via vår e-tjänst Kontakt Burlöv, e-postmeddelande, telefonsamtal eller genom besök.

Visste du att…

Vi är fem ordinarie kommunvägledare i medborgarservice där vi i genomsnitt hanterar 25 000 telefonsamtal, 10 000 inkommande mejl, 1 300 synpunkter via e-tjänst och cirka 10 000 fysiska besök varje år.

Medborgarservice

Medborgarservice finns i Medborgarhuset på Kärleksgatan 6 i Arlöv. Förutom att besöka oss kan du komma i kontakt med oss genom att ringa till Burlövs kommun, skicka e-postmeddelande eller genom våra e-tjänster.

Telefon: 040 – 625 60 00

E-post: burlovs.kommun@burlov.se

E-tjänster: www.burlov.se/e-tjanster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: