Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Nattvandring i Arlöv

två kvinnor och två män utomhus med gula jackor/västar i mörkt flerfamiljsområde

Organisationen Nattvandrarna Sverige har, i samarbete med Burlövs kommun och Polisen, börjat nattvandra på Arlövs gator. Målet med nattvandringarna är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor som rör sig ute på kvällar och nätter. En kväll i mars träffade några tjänstepersoner från kommunen och kommunpolisen ett härligt gäng nattvandrare för en lång promenad tillsammans.

Det här är Nattvandrarna Sverige

Nattvandrarna Sverige är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation med lokala grupper och föreningar. Det behövs vuxna som bryr sig, lyssnar och ser ungdomen, kan skapa gränser och ge stöd och hjälp när det behövs. Nattvandrarnas närvaro förebygger kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Nattvandrarna är vuxna människor som ska agera som förebilder genom att hjälpa och stödja unga. De ska vara ett komplement till övriga aktörer i samhället.

Så känner du igen nattvandrarna

Du kan stöta på nattvandrarna en till två kvällar i veckan och du känner igen dem på att de bär en gul och blå jacka med texten ”Nattvandrarna” på. De stannar gärna för en pratstund om du skulle träffa dem.

Så här kan du engagera dig

Nattvandrarna berättar att de inte bara känner att de gör en betydelsefull insats för våra unga, det är också en trevlig och social aktivitet som leder till nya bekanta och mycket frisk luft! Vill du också engagera dig och nattvandra i Arlöv? Eller vill du anmäla ditt intresse för framtida nattvandring i Åkarp? Skicka mejl till Nattvandrarna på adressen: syd@nattvandrarna.se

Senast uppdaterad: