Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Nu kan du låna en ellådcykel på biblioteket igen

man med cykelhjälm sitter på el-lådcykel

Efter ett uppehåll under vintermånaderna har bokningen återigen öppnat för dig som är nyfiken att pröva på en el-lådcykel. Bor du i Burlövs kommun och har fyllt 18 år kan du boka cykeln via vår e-tjänst. Du hämtar och lämnar cykeln på Arlövs bibliotek. Ellådcykeln har köpts in på initiativ från kommunens energirådgivare.

Prova innan du köper en egen

Lådcykeln är ett projekt inom den kommunala energi-och klimatrådgivningen i Burlövs kommun. Tanken är bland annat att du som funderar på att köpa en egen ellådcykel ska få möjlighet att prova innan du köper. Men du kan självklart även låna cykeln om du inte planerar att köpa en egen.

Energi och klimatrådgivning

Hos kommunens energi- och klimatrådgivning kan du bland annat få svar på frågor som rör din fastighet och dina energikostnader. Vi har också möjlighet att svara på frågor som rör din energianvändning och dess klimatpåverkan samt ge råd kring vad du kan göra för att minska din energianvändning och öka andelen förnybar energi i energianvändningen.

Minska onödiga bilresor

Enligt Trafikverket är över hälften av bilresor i Sverige kortare än 5 km, en sträcka som lätt kan ersättas av hållbara transportmedel som att gå, cykel eller åka kollektivtrafik och på så sätt kunna minska vägtrafikens koldioxidutsläpp.

Senast uppdaterad: