Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Ny minnesplats invigdes på Veterandagen

Burlövs kommuns veteranplats på Kronetorps mölla. Ett nyplanterat träd, en parkbänk och en minnesplakett. Framför trädet ligger två blomkransar med vimplar i svenska flaggans färger.

På Veterandagen, lördagen den 29 maj invigde Burlövs kommun tillsammans med Försvarsmakten en veteranplats vid Kronetorps Mölla.

Historisk plats för att hedra och minnas

Med Veteranplatsen kommer vi minnas och hedra fler som har gjort skillnad för Burlöv, Skåne och Sverige. Många är de svenskar, som inom Försvarsmakten och andra humanitära organisationer, har gjort minnesvärda avtryck internationellt för frihet rättvisa och demokrati. Burlövs veteranplats är nu en av många som finns i Sverige.


– Vi vill minnas och hedra dessa personer vid en av kommunens vackraste och mest betydelsefulla platser. Därför har vi planterat ett träd och inviger nu vår minnesplats, där man kan sitta ner en stund och njuta av utsikten, säger Lars Johnson (M), kommunstyrelsens ordförande i Burlöv.


Överste Lennart Widerström, P7 Södra Skånska Regementet, Försvarsmakten, lade tillsammans med Lars Johnsson ned kransar vid minnesplatsen för att hedra personal inom Försvarsmakten som har gjort förtjänstfulla insatser för vårt land eller som har skadats eller stupat vid denna form av insatser.


Efter Lennart Widerströms kransnedläggning framförde sju ungdomar från Burlövs kulturskola det finstämda stycket ”Koppången”, av Per-Erik Moreus.

 

Senast uppdaterad: