Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Regionalt bidrag förstärker arbetet med sommarentreprenörer

grupp av ungdomar som poserar i svarta t-shirts på en gräsmatta med gröna träd i bakgrunden

Sommarlovsentreprenörerna 2019

Varje sommar de senaste åren har kommunen anordnat utbildning för sommarentreprenörer som vänder sig till ungdomar mellan 15 och 19 år. Sommarentreprenörerna finansieras till viss del med medel från Region Skåne och kommunen. I år har vi fått bidrag på nästan 300 000 kr från Region Skåne för att genomföra sommarentreprenörerna och göra en extra satsning för att lyfta fram och inkludera unga vuxna från PEAK i projektet.

– Med den här satsningen kan vi skapa ökad företagsamhet bland unga i kommunen genom att ta tillvara på deras potential, även efter sommarens projekt. Det blir ett mer hållbart och långsiktigt upplägg vilket leder till en rakare väg från skola till arbetsmarknaden, starkare entreprenöriellt tankesätt hos kommunens unga och lägre risk för utanförskap, menar kommunens näringslivssamordnare Anna Nilsson.

 

Målet med sommarentreprenörerna att öka kunskapen om företagande bland unga men också att utveckla ungdomarna till att leda sig själva och andra samt att pusha dem till att bli modigare i fråga om företagande och entreprenörskap.

 

Tanken med PEAK-samarbetet är att deltagarna från PEAK ska kunna få agera som unga viktiga vuxna och kunna stödja sommarentreprenörerna med kunskap och erfarenheter.

 

PEAK är ett samarbete mellan Burlövs kommun, Arbetsförmedlingen och Folkhögskolan Hvilan, för personer i åldern 15–29 år som har funderingar kring studier och jobb. Verksamheten PEAK som ingår i enheten Arbete och försörjning, erbjuder bland annat samtal, studie- och yrkesvägledning och stöd i arbetssökandet, utifrån var och ens individuella förutsättningar.

Vill du läsa mer?

Senast uppdaterad: